Ing. Zuzana Ožanová

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2022 12:16:00

Kdo z nás by zvládl tak dlouhodobý stres dvacet let

Kdo z nás by zvládl tak dlouhodobý stres dvacet let

Projev na 29. schůzi Poslanecké sněmovny 13. července 2022 k zákonu o důchodovém pojištění

 Vážená paní předsedající, vážené dámy a pánové,

škoda, že tady pan ministr včera nebyl. Protože o standardní legislativní cestě tady byla diskuse. Problém je v tom, že pětikoalice chce někdy standardní legislativní cestu, a někdy ji nechce. V zákoně o státní službě podali předsedové pětikoaličních stran návrh zákona, aby se co nejrychleji přesoutěžili úředníci, a to spěchá, byť se připravuje novela zákona o státní službě, která půjde standardní legislativní cestou. Tolik ke včerejšímu jednání.

Dneska jsem se dozvěděla, že musí tento pozměňovací návrh být zapracován do standardní legislativní cesty a fakt není možné, aby tento pozměňovací poslanecký návrh dneska pětikoalice schválila. Tak prosím vás, domluvte se, jestli trváte vždy na standardní legislativní cestě, pak se podle toho chovejte. Jeden den říkáte jednu věc, druhý den druhou věc.

Prosím vás, tento normální pozměňovací návrh, který v obdobném duchu byl přijat i minulou Sněmovnou, nevím, proč v tom hledáte politiku, a ne normální lidskou slušnost. Záchrana života je prostě vyčerpávající úkon a nevím, kdo z nás by zvládl tak dlouhodobý stres dvacet let.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama