Mgr. Marek Výborný

  • KDU-ČSL
  • ministr zemědělství
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2022 12:16:00

Pane kolego, vystupujete jako demagog

Pane kolego, vystupujete jako demagog

Projev na 29. schůzi Poslanecké sněmovny 13. července 2022 k zákonu o důchodovém pojištění

 Děkuji, paní místopředsedkyně. Co na to říct?

Vaším prostřednictvím panu kolegu Brázdilovi - Sněmovna je od toho, abychom tady vedli věcnou, solidní debatu. Je naprosto legitimní, že na některé věci máme odlišné názory, ale jestli něco nemám rád, tak jsou to urážky a věci, které nejsou pravda. Já nevím, jestli jste poslouchal pana ministra. Pan ministr tady ani slovo neřekl o tom, že bychom si nevážili práce Integrovaného záchranného systému ani Zdravotnické záchranné služby.

Pan ministr vám jasně řekl, jak se bude postupovat. To, že ten návrh, který vy jste bohužel podal v minulém roce s tou chybou, tak že bude ve stejném termínu, jak vy navrhujete, napraven. Ale v těch parametrech tak, aby se do toho například zapojili ti zaměstnavatelé. Je to důležité, takže my tady dneska schválíme chybu, abychom ji za tři měsíce opravovali, a vy tady vystoupíte v pozici toho, že tady urážíte druhé lidi, urážíte pana ministra. Vystupujete jak demagog...

...jenom proto - já jsem na začátku řekl, že to všechno je prostřednictvím paní místopředsedkyně - a to mi vadí. Proč nevedeme věcnou debatu? Proč vystupujete tímto způsobem? Já bych možná znal jednu odpověď. Ta odpověď je měsíc září, protože vy tam máte také nějaké angažmá. Je to naprosto zjevné. Bohužel. Ten, kdo to politizuje, jste, pane kolego, vy, a to mě mrzí. Kdybychom tady vedli věcnou debatu, tak to sem patří, a to dává smysl.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama