Mgr. Ivan Adamec

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2022 10:13:00

Dálnice D11 bude dostavěná. Dohodli jsme se s Polskem

Dálnice D11 bude dostavěná. Dohodli jsme se s Polskem

Komentář na facebookovém profilu k dostavbě dálnice D11.

 O výstavbu dálnice D11, respektive jejích úseků v Královéhradeckém kraji jsem se začal zajímat a usilovat o její realizaci, když mi bylo 38 let. Uteklo mnoho let, zaznamenali jsme mnoho různých projevů vůle i nevůle ke společné česko-polské spolupráci na tomto projektu. A proto mne těší, že na včerejším jednání k dostavbě zbývajících dvou úseků na české straně a jednoho na straně polské, které se uskutečnilo nejen na rozestavěné dálnici, ale i u nás v Trutnově, jsem konečně uvěřil tomu, že se na nové dálnici svezu ještě před svým odchodem do důchodu.

Kromě projevů vůle k vzájemné spolupráci ze strany ministrů dopravy obou zemí a snaze hledat řešení i pro komplikace, které přinese spuštění provozu na polské straně (S3) dříve, než bude na české straně dokončena D11, dnes zazněly termíny dokončení obou úseků D11 (Trutnov – státní hranice v roce 2026 a Trutnov – Jaroměř konec roku 2027), ujištění o respektování dopravních omezení v nejzatíženějším úseku silnice I/16 (od státní hranice k Trutnovu), ale také rozhodnutí, že oba dva úseky jsou pro stát i ŘSD prioritou a budou stavěny souběžně, což považuji za velmi důležité.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama