MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2022 21:19:00

Důvodem mé kandidatury do Senátu je alarmující vývoj českého zdravotnictví

Důvodem mé kandidatury do Senátu je alarmující vývoj českého zdravotnictví

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí kandidovat do Senátu

 Vážení přátelé,

byla jsem v uplynulých týdnech oslovena mnohými z vás, abych zvážila svou kandidaturu do Senátu Parlamentu České republiky.

Mému rozhodnutí předcházela velmi hluboká a nikoliv jednoduchá úvaha o mé dosavadní politické historii i osobním životě, který mé politické působení ovlivňovalo a stále ovlivňuje.

Pokud jsem se rozhodla výzvu senátní kandidatury přijmout, důvodem je alarmující vývoj českého zdravotnictví, jeho zhoršující se dostupnost, nerovné podmínky vůči občanům v různých regionech České republiky.

Není pro mne přijatelné, aby lidé v našem kraji dopláceli hůře dostupnou zdravotní péčí na špatně nastavené zákony v oblasti zdravotnictví.

Co chci změnit?

Chci ukončit současné upřednostňování velkých fakultních nemocnic a koncentraci péče jen do velkých měst. Chci změnit ignorování nerovnoměrné péče v regionech a čím dál vic problematickou dostupnost zdrav. služeb nejen ve venkovských a periferních oblastech, ale už i ve středně velkých městech, jako je třeba Kroměříž, Hulín, Holešov nebo Bystřice pod Hostýnem a dalších. Chci prosadit změnu nastavení zdravotnického vzdelávání, které způsobuje, že se nedostává praktických lékařů, zubařů a lékařů v mnoha dalších oborech. Důsledkem jsou neúnosné čekací doby, nutnost dojíždění a pro starší a hůře pohyblivé lidi už bez nadsázky odříznutí od věci, kterou jsme po několik generací považovali za samozřejmost - mít dostupné lékařské ošetření.

Uplynulý rok a půl ve funkci náměstkyně hejtmana Zlínského kraje pro zdravotnictví vidím každý den, jak současné zákony ovlivňují zdravotnictví v našem kraji a svým nastavením omezují jeho fungování. Zákony pro zdravotnictví ale neschvaluje kraj, ale Parlament, tedy Poslanecká sněmovna a Senát. To je důvod, proč jsem se rozhodla do Senátu kandidovat.

Dostupnost zdravotní péče v našem regionu bude jediný bod programu, se kterým se budu ucházet o Váš hlas v senátních volbách, protože to považuji za zásadní téma ovlivňující kvalitu života našich občanů.

Kandidovat budu jako nezávislá kandidátka pod vlajkou sociálni demokracie s programem dostupné zdravotní péče mimo velká města.

Kandiduji za Kroměřížsko, můj překrásný rodný kraj, kde žiji celý svůj život.

Děkuji za vaši podporu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama