Mgr. Ivan Adamec

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2022 10:53:00

Je třeba stanovit podíl státu na krytí nárůstu cen

Je třeba stanovit podíl státu na krytí nárůstu cen

Komentář na facebookovém profilu k rozdílu cen vstupních zdroljů v době podání nabídky a realizace veřejné zakázky

 Další firmou, kterou jsem v nedávné době v Královéhradeckém kraji navštívil, byla společnost MEDIS Holding, a.s., jejíž hlavní činností je stavebnictví. To, co je trápí v současnosti nejvíce, je nárůst cen energií, a to zejména s ohledem na to, že MEDIS, se významně zapojil k využívání ekologicky šetrných energetických zdrojů (např. plyn)

Rovněž rozkolísanost cen stavebního materiálu ohrožuje ekonomickou stabilitu společnosti, jakožto realizátora zejména liniových staveb (silnic, dálnic, železnice) – tedy převážně státních zakázek, jejichž příprava se mnohdy počítá na roky, a nabídková cena je specifikována na jejím počátku. V době, kdy dochází na vlastní realizaci, jsou však ceny vstupních komponent velmi odlišné od doby při vzniku kalkulace a podání nabídky.

Politickým úkolem je najít mechanismus, který zaručí stabilní energetickou politiku státu vůči takovým zakázkám a stanoví podíl státu na krytí nárůstu cen. Jednal jsem v tomto duchu s kolegy na hospodářském výboru i v plénu poslanecké sněmovny při přípravě novely energetického zákona. Byla již sněmovnou schválena a je pro vládu nástrojem, který ji v případě potřeby umožní přijmout potřebná opatření.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama