Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2022 6:32:00

Piráti se občanům Prahy vysmívají

Piráti se občanům Prahy vysmívají

Tak se mi dostaly do rukou volební Pirátské listy, ve kterých jsou představeni kandidáti do podzimních komunálních voleb včetně priorit této strany. První stránka je uvedena heslem Prahu řídíme správně!. No to je tedy hláška!

 Aféry vedení města jako na běžícím páse, primátor Hřib a další členové rady neustále čelí oprávněným požadavkům na jejich odstoupení, u jednoho vykutáleného radního už k tomu došlo (byť z jiné strany, ale součást koalice). Doprava? Kolapsy a zacpané silnice na denním pořádku, dopravní okruhy v nedohlednu, nekoordinované uzávěrky rozkopaných ulic komplikují denní život chodcům i řidičům.

Speciální kapitolou pak je bydlení. I jemu je věnován článek v úvodu pirátských novin s titulkem Levné dostupné bydlení a regiony, kde se všem dobře žije. Tak to je tedy síla. Jak autor článku Ivan Bartoš, tak primátor Prahy Zdeněk Hřib a další zástupci Pirátů na radnicích městských částí dokazují, že název jejich strany je opravdu přiléhavý. Bydlení je nedostupné už i střední třídě. Na nový byt, nájmy a další náklady na bydlení už nemají nejen senioři a samoživitelky, ale rodiny s dětmi a pracující, jimž příjem nestačí to všechno zdražování pokrýt.

Jak vážně to s dostupností bydlení Piráti myslí, dokazuje za všechny příklad z Prahy 10. Radnice zde nabízí deset bytů v elektronické aukci. Podle místostarosty Petra Beneše (Piráti) byt získají ti, kteří nabídnou nejvyšší měsíční činži a složí kauci 30 tisíc korun. Ti, kteří byt nejvíce potřebují, mají smůlu. V této pirátské dražbě nemají šanci.

I nad článkem ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) člověk jen nevěřícně kroutí hlavou. Už samotný název Pirátům se podařilo vrátit české diplomacii čitelnou a spolehlivou tvář je výsměch českým občanům. Možná mají z české diplomacie radost ti, kteří chtějí válčit a jásají nad dodávkami zbraní, možná ti, kteří už se těší na základnu v Mošnově, kam by rádi co nejdříve umístili cizí vojáky. Určitě však tato diplomacie neprospívá České republice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama