Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2022 15:40:00

Úplně jsme nezvládli výběr ministerstev

Úplně jsme nezvládli výběr ministerstev

Komentář na facebookovém profilu k přechodu STAN z opozice do vládní pětikoalice

 Loni na podzim jsme vyrostli z malého opozičního poslaneckého klubu v druhý nejsilnější klub ve vládě. Ten přechod jsme ne úplně zvládli. V opozici je to vždy jednoduché. Vyberete si jedno dvě témata, o kterých mluvíte, připravíte se na ně, dobře se to prodává veřejnosti i novinářům.

O hodně složitější je být stejně zdatný ve chvíli, kdy zodpovídáte úplně za všechno. Na obci, na městě, na kraji nebo teď i ve vládě. Berme sněm jako jistý časový mezník k tomu, abychom tu naši posledně jmenovanou práci významně vylepšili.

Úplně jsme nezvládli výběr ministerstev. Velká část naší členské základny včetně mě si myslí, že jsme měli řídit Ministerstvo pro místní rozvoj, základní část agendy obcí, měst a krajů. Nemuseli bychom potom poslouchat ministra, který na semináři k stavebnímu zákonu mluví o tom, že máme příliš mnoho obcí a proto s nimi nejde komunikovat.

Na záznam mého projevu na mimořádném sněmu STAN v Hradci Králové se podívejte ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama