Ing. Anna Hubáčková

  • BPP
  • Hodonín
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2022 18:50:00

Čipování a návazné registry budou spolu propojeny

Čipování a návazné registry budou spolu propojeny

Projev na 28. schůzi Senátu 10. srpna 2022 k návrhu novely veterinárního zákona

 Nevidím nikoho přihlášeného, tak si to dovolím shrnout. Skutečně nejvíc to bylo teď, jak z podnětu paní senátorky Vítkové, tak z podnětu pana senátora Voseckého, o spuštění systému.

Systémy se teď... Ještě bych chtěla úvodem říct, že zákon není jen o množírnách psů, zákon je transpozicí EU, o ochraně týrání zvířat, přenosu nemocí na člověka atd. Teď jde o ty systémy. Je jich několik. Tímto by mělo dojít k postupnému sjednocení. Zadávací řízení se nyní bude opravovat právě díky podnětu i komise pro rozvoj venkova, takže proto ještě není dokončeno výběrové řízení na správce toho systému. Nicméně skutečně náklady na zřízení toho systému i provoz bude hradit ministerstvo zemědělství. Ale vkládat do toho systému budou soukromí veterinární lékaři.

Čipování a návazné teď ty registry budou spolu propojeny. Ten pes dostane jakýsi pes, dejme tomu, nebo certifikát, kde bude mít jak ten čip, tak bude mít i evidenci o tom, kdo je majitelem, kde žije, nebo u koho, na jaké adrese je chován apod. Není to tak, že je tam termín do roku. V podstatě je to voleno tak, aby jak budou průběžně majitelé psů chodit na očkování, které je povinné proti vzteklině, průběžně, v průběhu 3 let, by se ten systém měl takto doplnit.

Pak je tu – pro chovatele pokusných zvířat. Určitě není pes pokusné zvíře. Ale nevím teď. Toto nechám na odpověď ministerstvu zemědělství.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama