Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2022 10:09:00

ČT demonstraci Milionu chvilek v roce 2019 vysílala přímým přenosem

ČT demonstraci Milionu chvilek v roce 2019 vysílala přímým přenosem

Komentář na facebookovém profilu k demonstraci 3. září na Václavském náměstí.

 K sobotní demonstraci proti současné vládě (největší od doby demonstrací Milionu chvilek na Letné v roce 2019 proti tehdejší vládě):

Ministr spravedlnosti: "Před rokem by na podobnou akci té dnešní přišlo tak tisíc lidí. Ti přišli i dnes. Nevěřím ale, že těch dalších 69 tisíc byli fanatičtí Putinovci. Byli to lidé obávající se budoucnosti. Berme je vážně. Fakt nechci, abych měl ve své předpovědi ze Sněmovny pravdu."

Ministr vnitra: "Obavy lidí, kteří přišli na Václavák, beru vážně. Rozkol společnosti je jeden z cílů hybridní války, které čelíme. Nesmíme ho dopustit. Proto pracujeme na řešeních, která strach lidí z budoucnosti zmírní. Ta řešení ale neleží v příklonu k Putinovu Rusku, v tom se s řečníky neshodnu"

Premiér: "Sobotní demonstraci na Václavském náměstí, které se účastní desítky tisíc lidí, svolaly síly, které se hlásí k proruské orientaci, mají blízko k extrémním pozicím a jsou proti zájmům ČR"

Reakce na premiéra

Novinář Petr Honzejk: "Petr Fiala má samozřejmě pravdu, že tu demonstraci svolaly proruské síly. Problém je, že mu zjevně nedochází, že tam ty desetitisíce lidí nepřišly jenom kvůli nim."

Novinář Petr Koubský: "Jestli premiér vážně věří, že každý, komu se politika jeho vlády v něčem nelíbí, a každý, kdo má strach z nejbližší budoucnosti, je proruský troll, jestli se takovou úvahou budou další kroky vlády řídit... tak mají proruští trollové v Česku vyhráno."

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL): "Ano, lidé mají strach z toho, jak to bude s energiemi. Každý si nemůže dovolit platit čtyřnásobné zálohy. Proto se nedivím, že se dnes sešlo tolik demonstrantům v Praze. Lidé potřebují vědět, co bude. Je proto velmi důležité najít co možná nejrychleji řešení současné situace."

Novinář Filip Horký: "Ani v době největší uprchlické krize nedokázal Okamura či rasisti, náckové, komouši nebo hobiti dostat na jedno místo tolik lidí jako je teď na Václaváku "

Já: Situace (s energiemi) je opravdu mimořádně vážná a doznívají ozvěny dvouletých covidových restrikcí s mnohačetnými porušeními zákonů (dle soudů 50) včetně nezákonné (jak též pravily soudy) a protiústavní nebývalé restrikce neočkovaných . Lidé mají strach a obavy a nelze se jim divit. Vláda musí vyvinout opravdu extramaximální úsilí pro řešení situace.   

P.S.: Veřejnoprávní Česká televize až na nějaký dvouminutový šot mlčela (demonstrace v roce 2019 vysílala přímým přenosem), to věru nedává práci veřejnoprávního média dobré vysvědčení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama