Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2012 16:35:40

Poslanecká sněmovna svazuje ruce České inspekci životního prostředí

Poslanecká sněmovna svazuje ruce České inspekci životního prostředí

Při dnešním hlasování o změně stavebního zákona rozhodli poslanci v hlasování č. 168 o výrazném zúžení možnosti omezit nebo zakázat činnosti, které mohou poškozovat přírodu a krajinu.

Se souhlasem většiny vládní koalice tak byla České inspekci životního prostředí a dalším orgánům ochrany přírody a krajiny odebrána možnost zasáhnout, pokud například v případě probíhající stavební činnosti dojde k zabíjení zvláště chráněných druhů živočichů nebo k likvidaci stanovišť chráněných druhů rostlin. Ani jednoznačně zamítavé stanovisko celého poslaneckého klubu KSČM dnes bohužel nezabránilo vůli koaličních poslanců odebrat České inspekci životního prostředí důležitou kompetenci.

Je zřejmé, že současná vládní koalice likviduje nejenom regionální pracoviště ochrany přírody, ale dělá i významné legislativní kroky k omezování nástrojů ochrany přírody a krajiny v České republice. 

Kateřina Konečná,
poslankyně PČR a stínová ministryně KSČM pro resort životního prostředí

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama