Mgr. Ivan Adamec

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2022 16:26:00

Chápu, že starostové jsou lobbistická skupina

Chápu, že starostové jsou lobbistická skupina

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 7. září 2022 k návrhu změny zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2022.

Děkuji. Vážená paní předsedkyně, kolegyně, kolegové, tak já už starostou nejsem od prosince loňského roku, ale na tu diskusi tady si vzpomínám, a mám takový pocit, že jsem i paní kolegyni Schillerovou tady bránil v některých případech, protože samozřejmě já chápu, že starostové jsou lobbistická skupina, na druhé straně ten výpadek tehdy, že jsme platili ty kompenzace a vlastně použili se na to daně z příjmů fyzických osob, tak ta čísla ale pro ty obce byla trošku, řekl bych, vysoká. Vysoká. Takže proto jsem tady říkal, že žádné dotace, ale ať se doplatí nějakým způsobem ten podíl obcí, protože nám to dělalo velké potíže.

Na druhé straně musím říct, že jste to doplatili, že dokonce těch peněz bylo i malinko více, ono se to dá těžce spočítat, to chápu tohle, ale situace byla trošku jiná, než je tady. Na to jsem chtěl jenom upozornit, a že samozřejmě tehdy i po té diskusi, kterou jsme tady měli nakonec, jsme se dobrali toho správného výsledku a za to tady dodatečně ještě jednou děkuji, protože nám to opravdu pomohlo. Teď je to trošku v jiných číslech, jsem chtěl upozornit, takže bych ty případy moc neporovnával, i když to chápu samozřejmě, ale tehdy prostě ten výpadek byl výrazně vyšší a výrazně komplikoval život obcím, na rozdíl od toho dnešního stavu. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama