Mgr. Martin Baxa

  • ODS
  • ministr kultury
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2022 15:09:00

Bezpilotní systémy, podmínky jejich provozování a dálkového řízení

Bezpilotní systémy, podmínky jejich provozování a dálkového řízení

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 8. září 2022 k vládnímu návrhu, kterým se mění zákon č. 49/1997 Sb., o civilním letectví a o změně a doplnění zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon).

 Děkuji za slovo, vážený pane místopředsedo. Pan ministr Kupka se omlouvá. Požádal mne tedy, abych přednesl tento návrh. Jedná se o Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 49/1997 Sb., o civilním letectví a některé další zákony. Milé kolegyně a milí kolegové, chtěl bych jenom připomenout, že tento zákon byl Sněmovně předložen již v únoru 2021 s tím, že ona jej do konce svého volebního období neprojednala. Návrh zákona je tedy předkládán opětovně a oproti původní předložené podobě obsahuje toliko dílčí změny.

Hlavní cílem předloženého návrhu zákona je provést adaptaci právního řádu České republiky na šest nařízení Evropské unie upravujících společná pravidla v oblasti civilního letectví, problematiku požadavku na bezpilotní systémy a podmínky jejich provozování a dálkového řízení a dílčí aspekty ochrany civilního letectví před protiprávními činy.

Jenom doplním, že hospodářský výbor doporučil projednání a schválení návrhu zákona ve znění jím doporučeného pozměňovacího návrhu, jehož cílem je zmírnit právní úpravu provozování a řízení bezpilotních systémů v rámci spolku. Ministerstvo dopravy s uvedeným pozměňovacím návrhem souhlasí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama