Radek Koten

  • SPD
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2022 22:56:00

Sledujete nějak zdravotní stav příchozích z Ukrajiny? Množí se zprávy o záškrtu

Sledujete nějak zdravotní stav příchozích z Ukrajiny? Množí se zprávy o záškrtu

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 8. září 2022 ke zdravotnímu stavu uprchlíků z Ukrajiny.

 Děkuji za slovo, vážená paní předsedající. Vážený nepřítomný pane ministře, ve sdělovacích prostředcích, a to i ve sdělovacích prostředcích středního proudu se objevují poměrně značně - jak bych to řekl - no, objevují se tam v podstatě informace, které by mohly leckoho vyděsit, protože v České republice se objevil nově jako již vymýcená nemoc záškrt. Dá se říci, že takových nemocí, jako například TBC, HIV a podobně se u nás v poslední době objevilo poměrně dost. Asi mnoho lidí si dokáže najít nějaké souvislosti s uprchlickou vlnou směrem z Ukrajiny k nám do České republiky.

Chci se vás touto cestou zeptat, zda máte tedy zmonitorován zdravotní stav těch lidí, kteří již nyní využívají náš zdravotnický systém po dobu takzvaného strpění v České republice a zda máte vyčísleny náklady na tyto vymýcené nyní již zase zcela reálné nemoci v České republice a jaké nebezpečí hrozí populaci českých dětí, protože si nejsem zcela jist, zda u nás probíhá očkování na záškrt anebo očkování proti TBC.

Takže to je můj dotaz a doufám, že obdržím odpověď písemně. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama