Mgr. Ivan Adamec

  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2022 17:44:45

Pokud ty lidi nebudeme vychovávat, situace se nezmění

Pokud ty lidi nebudeme vychovávat, situace se nezmění

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 9. září 2022 ke třetímu čtení vládního návrhu zákona, kterým se mění zákon o vnitrozemské plavbě

Vážený pane předsedající, kolegyně, kolegové, tohle vždycky vzbuzuje samozřejmě velké debaty ohledně povolení nějaké minimální hranice alkoholu. Musím říct jednu věc. Dneska je tolerance nula, přesto se tam dějí tyhle věci. Já vždycky říkám, že je potřeba se na to dívat trošku jiným pohledem. My vlastně umožňujeme si dát to jedno dvě piva těm lidem, kteří jsou slušní a nemusí se bát, že by byli postiženi.

Na druhé straně musíme říkat těm lidem, že pokud se napijí a je jedno kolik, tak že pokud se něco stane, tak ta odpovědnost ze strany právní půjde za nimi vždycky. Ne že prostě kdyby byli střízliví, tak samozřejmě pak ten soud bude rozhodovat úplně jinak. Je potřeba říct - já chápu ty postoje, ta společnost je takhle nastavena a takhle si to prostě nepřevádí - že je to tak, že vlastně ano, umožníme si dát to jedno dvě piva. Ale na druhé straně jim říkáme, když se něco stane, tak to jde za vámi. Ta zodpovědnost se předává na ty lidi. Je to volnočasová aktivita, lidi jsou dospělí a pokud je takhle nebudeme vychovávat, tak ta situace se nikdy nezmění. Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama