Ing. Helena Leisztner

Kandidátka do Senátu v roce 2022 v obvodě č.22 - Praha 10
  • ANO 2011
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2022 10:47:51

Jasná zpráva pro ŽENY

Jasná zpráva pro ŽENY

Před 3 týdny bylo jasné sdělení, že firmy nepotřebují pomoc - je u nás přezaměstnanost, občané zimu přežijí - začnou alespoň šetřit. Je možné věřit obratu? Stal se přes noc zázrak?

 

Jasná zpráva pro ŽENY

Rozsáhlý třígenerační dům. Žije v něm mnohočlenná rodina. Prarodiče, rodiče, pracující děti, studující děti. Prarodiče jsou důchodci – šetří, téměř nejedí, nic nekupují – z důchodu 14.000Kč vlastně ani nemohou. Pracující děti chodí do práce, snaží se. Manžel se tváří již 9 měsíců tajemně, často rodina nechápe, co se děje.  Manžel od prarodičů a studujících dětí bere 21% z jejich úspor, od pracujících dětí a od manželky 65% - zajišťuje platby, platí nutné výdaje. Již 9 měsíců ale doma nepomáhá, ani s vařením, ani s žehlením, s nákupy. 9 měsíců marně ho žádá rodina o změnu. Před 3 týdny manžel řekl, že vše jde podle plánu a své chování nezmění.

Manželka podala návrh na rozvod.

Najednou manžel slibuje – začnu pomáhat, možná budu potřebovat od vás méně peněz na chod domácnosti, změním se. Budu se chovat diametrálně odlišně než poslední rok.

Má manželka stáhnout žádost o rozvod? Manžel bude skutečně jiný?

Je to obdobné i s vládnoucí elitou.

Bude cenový strop od října? Od listopadu? Od ledna? Nebo po volbách se zákon zruší? Nejistota.

Cenový strop je pevný? Skutečně se může pohybovat i směrem nahoru? Je to vůbec ještě cenový strop? Má v tom někdo jasno?

Proč za posledních měsíců nedošlo k razantnímu snížení DPH na potraviny, PHM, na energii jako ve všech dalších zemí EU? Zná někdo skutečné důvody nečinnosti? Jaké tajemství je v pozadí?

Před 3 týdny bylo jasné sdělení, že firmy nepotřebují pomoc - je u nás přezaměstnanost, občané zimu přežijí - začnou alespoň šetřit. Je možné věřit obratu? Stal se přes noc zázrak?

Proč cenové stropy jsou vyšší než již existující ve většině států EU, které již limity zavedli začátkem roku nebo na jaře? Opět Česká republika bude mít nejdražší elektřinu a téměř nejdražší plyn v EU? Známe důvody?

Máme téměř nejvyšší DPH a nejvyšší ceny potravin? Nemáme vlastní produkci nebo je v pozadí Houdini?

Musíme se ptát, stále dožadovat vysvětlení, hledat příčiny a odhadnout následky.  Ověřovat návrhy, hledat skryté chytáky, kontrolovat každý detail.

V Senátu je důležité být stále akční. Chtěla bych neustále hledat možné nápravy chyb, omylů. Poukázat na nedostatky.  Navrhovat rychlá a účinná řešení. Skutečná řešení!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama