genmjr. v. v. Ing. Hynek Blaško

  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2022 19:38:00

Jsem zklamán, a proto odcházím

Jsem zklamán, a proto odcházím

Zdůvodnění na facebookovém profilu k ukončení členství v SPD - dopis, adresovaný předsedovi Tomio Okamurovi

 Pane předsedo SPD,

tímto dopisem ukončuji své členství v SPD (členský průkaz přikládám). K tomuto kroku mě vedou následující důvody:

1) I přes Váš odpor jsem kandidoval do EP z nevolitelného osmého místa. Byl jsem zvolen více jak 47000 hlasů občanů na první místo kandidátky. Byl to pro Vás jisto jistě šok, a nejen pro Vás.

2) Vaše hnutí se holedbá demokracií, ale realita je zcela odlišná. Stanovy Vám umožňují vyhazovat členy, likvidovat krajské a místní organizace bez řádného zdůvodnění. Z toho důvodu jste obklopen pouze lidmi, kteří jsou k Vám loajální a nedovolí si Vám oponovat. Členové, kteří tak nečiní jsou bez milosti vyhozeni, byť se jedná o lidi, kteří Hnutí obětovali svůj čas a peníze, protože byli skálopevně přesvědčeni o správnosti toho, co dělají a co obětují. Jejich chybou bylo rovněž, že chtěli tu demokracii Vámi propagovanou.

3) Organizace vytvoří, dle názorů členské základny, kandidátní listiny a Vy jim je překopete a dosadíte lidi, kteří nejsou nijak spjati s daným regionem, a navíc pochází z konkurenčních stran, jako ČSSD, ODS a dalších, kteří do hnutí vnáší manýry těchto stran. Členům se to nelíbí a pokud nesouhlasí jsou vyhozeni.

4) Členská základna se neustále zmenšuje a Vám je to jedno. V minulosti jsem na to poukazoval na grémiích, ale v zápisech o tom není ani slovo.

5) Nepodpořil jsem kandidáta SPD do Senátu a stal jsem se zrádcem, když jsem podpořil kandidáta Trikolory. Tento Váš kandidát nebyl schopen mi zavolat, ani se se mnou domluvit, jak by si tu podporu představoval, tak jsem podpořil konkurenta, který toho byl schopen. Pranýřovali jste mě na grémiu dosti nechutným způsobem a dnes se na mnohých místech s Trikolorou spojujete a já byl zrádce. Musím však říci, že mě to těší, že to děláte v zájmu občanů.

6) Od mého prohlášení za zrádce naše komunikace skončila. Dělal jste, že neexistuji, vždy jen p. David. Přijal jsem Vaši hru a snažil se o totéž. Myslím, že se nám ta hra povedla, ovšem ke škodě věci.

7) Ač jsem byl zrádce nikdy jsem nešel proti Programu hnutí, pracoval jsem za Vás na sjednocení vlastenecké fronty, tak, aby výsledky voleb byly ve prospěch občanů. Své povinnosti jako europoslanec vůči občanům plním podle nejlepšího vědomí a svědomí a v duchu Programu hnutí.

Důvodů, proč nechci být dále členem Hnutí bych mohl uvést daleko více, včetně podrazů, které jste na mě s Davidem udělali.

Vážím si těch poctivých a pracovitých členů a čekatelů, které to Vaše vládnutí ještě nezlomilo a jsou ochotni dále pro Hnutí pracovat a přeji jim ať se dílo daří.

Jsem zklamán, a proto odcházím a doporučuji Vám se zamyslet a konečně pochopit, že členové jsou to nejcennější, co máte. Nakládejte s nimi, jak se sluší a patří, pak nebudou odcházet.

S pozdravem

Ing. Hynek Blaško

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama