Ing. Miroslav Balatka

  • BPP
  • Sokolov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2022 14:06:00

Výsměch a pohrdání vším, co činí civilizovaný svět civilizovaným

Výsměch a pohrdání vším, co činí civilizovaný svět civilizovaným

Komentář na facebookovém profilu k Rusku.

 Když nám to teď vůbec nejde na bojišti, půjdeme na to jinak. Bojovat moc neumíme, jak se ukázalo, ti Ukrajinci jsou fakt dobří. Ale v čem jsme fakt dobří my, co zvládneme a výborně umíme, je lhát a tlačit na bezbranné civilisty, co zbyli na okupovaných územích. Ha.. Tak uděláme na zabraných územích referenda do průhledných uren, jsem zvědavý, kolik hrdinů si tam dovolí hodit něco jiného než ano. Hahaha.. A i kdyby jich bylo víc, stejně víme, jak mají čísla dopadnout.. Hahaha. Stejně to všichni vědí a nikoho to vlastně nezajímá.. Hahahaha.. A pak ta území, kde tuhle šaškárnu "uspořádáme", prohlásíme za naše a připojíme k Rusku. Hahahahahahahaha.. A bude to ??´?? (naše)!

Současná ruská "logika" je neúprosná. Běhá z toho mráz po zádech... Výsměch a pohrdání vším, co činí civilizovaný svět civilizovaným a lidskou důstojnost důstojností..

Asi není pro Čechy a vlastence symboličtějšího data, kdy bychom si uvědomili, co znamená bezpráví zabrání cizího území, než datum dnešní. Před 84 lety, 30.9.1938 byla podepsaná Mnichovská dohoda, kvůli které jsme přišli o část pohraničí. A hned 1.října tehdy Němci vyrazili porážet orientační sloupy na hranicích. Předcházely tomu dlouhé měsíce nepokojů, kdy Němci v československém pohraničí, podporovaní fašisty z Německa, vyvolávali neklid, který v září 1938 vyvrcholil ozbrojenými útoky například v Teplicích nebo u nás v Habartově.

Dnes prezident Putin vyhlásil, že území suverénní svobodné Ukrajiny, které okupuje od jara ruská armáda a kde v minulých dnech proběhla tzv. "referenda", ve kterých se obyvatelé "svobodně" rozhodli pro připojení k Rusku, je nyní územím ruským. Na rozdíl od Hitlera v roce 1938 ani nepředstíral zájem o mezinárodní legitimizaci svého počínání nějakou mezinárodní dohodou jako v Mnichově, protože ví, že by ji nedostal. Z hlediska mezinárodního práva jde jednoznačně pouze o pokračování agrese, nikoli "anexe", jak tento jednostranný krok Putin nazývá.

Je velmi, velmi smutné pozorovat, kam se pod vedením Putina opět dostala země takových velikánů, jako byl Puškin, Dostojevský, Tolstý nebo Čajkovský..

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama