Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2022 18:10:00

Potřebujeme kvalitní lidi do státní správy, proto služební zákon

Potřebujeme kvalitní lidi do státní správy, proto služební zákon

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 30. září 2022 k návrhu poslanců Marka Bendy, Marka Výborného, a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě.

 Vážená paní předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, Tomio Okamura znovu vylíčil obraz České republiky jako zbídačelé země. Česká republika ale naštěstí zbídačelou zemí není. Zazněla celá řada nesmyslů, nepravd, lží. Česká vláda samozřejmě pomáhá lidem, kteří čelí závažnému růstu energií. Stejně tak jako jim čelí lidé v okolních státech a Česká republika se s tím vypořádává stejně jako okolní státy a v mnoha směrech prostě lépe. Je to možné snadno doložit a taková je skutečně realita.

Co se týče změny služebního zákona, tak sledujeme celou řadu důležitých věcí, na kterých tady s lidmi, kteří znají státní správu, čelí mnoha komplikacím, tak se jednoznačně shodujeme, potřebujeme zákon o státní služby, který bude pružnější, který umožní otevřít klíčové funkce ve státní správě lidem, kteří mají zkušenosti ze soukromé sféry. V klíčových oblastech, kde je lidí nedostatek, i v soukromé sféře je tohle nezbytná podmínka, aby stát pro ty klíčové role dokázal vytvořit konkurenceschopné podmínky. To je klíčový důvod pro změnu zákona o státní službě. A jsem přesvědčený, že to je jeden z podstatných kroků, jak zlepšit podmínky na úřadech, jak na úrovni státní správy na orgánech ústředních, tak samozřejmě i v dalších důležitých místech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama