ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2012 14:21:18

Praha 5 uspěla v soutěži a bude mít další dětské hřiště

Praha 5 uspěla v soutěži a bude mít další dětské hřiště

Městská část Praha 5 uspěla v soutěži Nadace ČEZ a získala 1 milion Kč na výstavbu nového hřiště, které vznikne mezi domy v ulici Štěpánkova v Košířích. Zprovozněno by mohlo být již v druhé polovině roku 2012.

Na podzim loňského roku vyhlásila Nadace ČEZ grantové řízení „Oranžové hřiště 2012“, v rámci kterého mohly obce z celé České republiky podávat žádosti o dotaci na výstavbu dětských nebo sportovních hřišť.

Oddělení řízení a podpory projektů proto připravilo a podalo žádost o tento nadační příspěvek, specifikaci lokality a typu hřiště dodalo Oddělení správy veřejného prostranství. Jako nejvhodnější místo byla vybrána proluka mezi domy v ulici Štěpánkova v Košířích. V tomto místě byla obyvateli obnova původního (dnes nefunkčního) hřiště dlouhodobě požadována, navíc je v blízkém okolí plánována další výstavba, která poptávku po dětském hřišti ještě zvýší. Hřiště bude určeno pro děti ve věku 2 - 10 let. Jako vybavení jsou plánovány pružinové houpačky, prolézačky s klouzačkou a pískoviště. Celé hřiště bude doplněno o oplocení včetně vstupních branek a lavičky pro dohlížející rodiče.

Správní rada nadace na svém březnovém zasedání projekt naší MČ v silné konkurenci vybrala a schválila nadační příspěvek ve výši 1 milion korun. V současné době probíhá příprava podkladů pro uzavření smlouvy a příprava výběrového řízení na dodavatele hřiště.

Podle plánovaného harmonogramu budou moci děti na novém hřišti dovádět v druhé polovině letošního roku.

Projekt finančně podpořila .

Ilustrační foto - archiv MČ Praha 5

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama