RNDr. Alexandr Vondra

  • ODS
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2022 18:02:00

Británie je varující příklad

Británie je varující příklad

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům parlamentních voleb v Itálii

 Itálie je šedesátimilionová země a Bratři Itálie nejsou federalisté. V tom se pohybují na pozici ODS a mají blízko k PiS. A určitě nepůjdou na ruku profederalistickým proudům ve Francii a Německu. To možná budí nervozitu, zejména v kombinaci se stavem italské ekonomiky.

Sanace italské ekonomiky z evropských prostředků je totiž v Německu a Francii vnímána jako „něco za něco“. Bratři Itálie nejsou formace, která by chtěla Evropskou unii rozbít, jen ji chtějí reformovat. A v tomto smyslu to dává naději, že se Evropská unie nerozloží.

Protože utahování toho federálního opasku do rozměrů, do kterých se ne všichni vejdou, může hrozit dalším rozpadem. Británie je varující příklad. Tak dlouho jsme jim to sako zužovali, až se do něj Britové nevešli.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama