Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2022 11:41:21

Vládní koalici nelze brát vážně

Vládní koalici nelze brát vážně

Když vládní koalice tvrdí, že hnutí ANO nepatří mezi demokratické strany, argumentuje hlavně tím, že hnutí ovládá jeden člověk a ten ovládá i důležitá média. Jsou to tvrzení bez důkazů.

 Zato vládní koalice udělala několik podrazů těsně před volbami a o tom se mlčí: jestli proces s 15 let starou záležitostí kolem Čapího hnízda byl naplánován záměrně na dobu těsně před volbami se můžeme jen dohadovat, ale zvláštní to rozhodně je. Skandál, který se rozjel v Bruselu poté, co ministři zemědělství na návštěvě v ČR zjistili, že se tu s podporou našeho ministra porušují směrnice (výroba Mozarelly v Hole) se prostě před volbami ututlal, stejně tak záměr vlády nestropovat ceny veškeré energie, ale jen do nějakého limitu. Pak tu informaci rychle stáhli a z ministra Síkely udělali hlupáka (což zas nebylo až tak namáhavé). Hlavně se ale rozhodli zvýšit schodek státního rozpočtu, což ovšem do voleb vehementně popírali a hned po volbách to oficiálně rozhodli. Tak to je chování demokratických stran ve vládě? Na dovršení všeho nám předsedkyně Poslanecké sněmovny slíbila, že do příští zimy padne Rusko na kolena a tím se vyřeší všechno. Neříká ovšem, co nastane, pokud by se skutečně zhroutil celý ruský ropný a plynárenský průmysl. Neříká, že do Evropy proudí plyn přes Ukrajinu a Turecko, že je to sice jen 17,5 % loňského průměru dodávek, ale Evropa tento plyn odebírá, protože jej potřebuje. Na nulové dodávky nejsme připraveni a ani příští rok na takový scénář Evropa připravená nebude. Naše vláda také ne a že by s nějakým řešením přišla předsedkyně Poslanecké sněmovny, na to si asi nevsadí nikdo. Takže demokracie v podání těchto tzv. demokratických stran je způsob vládnutí, při kterém se lže, zatajují se před volbami nepříjemné informace, premiérský projev k národu (který byl nakonec o ničem) se zneužije k předvolební agitaci a hlavně se za nic nepřebírá odpovědnost. Ta je na Putinovi, na předešlé vládě, na covidu, na počasí a případně na Bruselu.

Srovnejme si to:
Kauza Čapí hnízdo, stará 15 let, je postavena na otázce, zda společnost, která na výstavbu střediska dostala dotaci, nebyla vytvořena účelově a tedy zda vůbec na dotaci měla nárok. Po všech auditech a kontrolách, po schválení všemi možnými institucemi se to zdá absurdní, ale soud probíhá a účelovost vytvoření investorské firmy je vykreslována jako podvod. Naskýtá se otázka: jak vznikla současná vládní pětikoalice? Je to opravdu postaveno na souladu volebních programů, jsou voliči každé z těch stran opravdu srozuměni s tím, že vláda bude zohledňovat postoje čtyř dalších subjektů? Není tato koalice náhodou vytvořena také účelově, jen aby eliminovala skutečného vítěze parlamentních voleb? Neukazují výsledky regionálních voleb, že se stal podvod? Není z těchto voleb nad slunce jasnější, že jednotlivé strany vládní pětikoalice jsou schopné se dohodnout s vládní opozicí a naopak, že si s některými vládními stranami prostě nerozumí? Inu, asi není účel jako účel, že?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama