MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2022 17:05:00

Ministr Válek? Když někdo říká, že to bude dobré, tak nebude

Ministr Válek? Když někdo říká, že to bude dobré, tak nebude

Komentář na facebookovém profilu k nové covidové vlně.

 Zdravím všechny,

nějak se ČR dlouhodobě nedaří, válečná krize, energetická krize, ohromná inflace, covid na vzestupu, nelegální migranti v ČR, mizerná schopnost vlády problémy účinně řešit. ??

To vše přispívá ne náladě a strachu ve společnosti, které se již projevily dvěma masovými protestními shromážděními proti vládě a zdá se, že bude hůře.

Ve sněmovně pracuji ve výborech pro bezpečnost a pro zdravotnictví a podám vám, proto zprávu, jak se snažíme jako opozice v těchto výborech tlačit vládu k větší aktivitě. ??

Na schůzi zdravotního výboru 5.10. jsem předložil usnesení, které celý výbor schválil a který zavazuje ministerstvo a vládu představením strategie (jednotlivých opatření) pro zvládnutí nastupující covidové vlny a to do 15.10.

Zatím vláda žádný plán nepředložila!!

Jde především o ochranu starých a nemocných spoluobčanů a přijetí smysluplných opatření, která nenaruší ekonomiku, výuku ve školách a běžný život rozumnými kroky (izolace nemocných, zvážení karantény při masovém šíření nemoci, home office, ochrana dýchacích cest, tam kde to má smysl aj. aj.).  

Covid je na vzestupu.

Aktuální počet všech hospitalizací téměř dva tisíce, na JIP téměř stovka lidí, každý den zemře v průměru 10 lidí zatím. Až teprve včera se s dvouměsíčním skluzem rozjela kampaň na očkování ohrožených. Pan Válek opět zareagoval pozdě.

Když někdo říká, že to bude dobré, tak nebude, tomu věřte.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama