Ing. Barbora Urbanová

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2022 14:44:00

Už jsem rok ve Sněmovně

Už jsem rok ve Sněmovně

Komentář na facebookovém profilu k prvnímu roku v roli poslankyně.

 Je to rok. Přemýšlela jsem, jestli k tomu něco psát nebo říkat. A taky mám tuhle fotku a hodí se mi do feedu a tak si říkám, že jí sem dám, ale zároveň nemám úplně ráda pohled sama na sebe a přijde mi to vlastně dost sebestředný.

Takový má totiž člověk tendenci v politice být. Často používát JÁ. JÁ vám chci ukázat, co všechno dělám. JÁ nemám čas. JÁ jsem unavená. JÁ brečim, protože jsou na mě zlí. JÁ si něco myslim. JÁ jsem někde něco řekla. JÁ jsem byla v televizi. JÁ jsem udělala tohle a zvládla támhleto a JÁ to vidím a proč to vy nevidíte? JÁ se omlouvám, dneska nepřijdu. JÁ nemůžu. JÁ neumím říct, že nechci, takže JÁ tam jdu a koukněte, JÁ tam šla i když jsem unavená, přepracovaná. JÁ.

Znám dva způsoby jak se s tím vyrovnat, jeden je, že tomu podlehnete a už budete navždycky jen královna Já první. A přijdete o všechny, kteří vás měli doopravdy rádi. Druhá, samozřejmě mnohem těžší, možnost je zavřít oči a na chvilku nevidět sebe (a neříkám, že ji vždy aplikuji, koneckonců koukejte u čí fotky tohle JÁ píšu) a naopak koukat kolem. Díky vám všem, kteří kolem ještě pořád jste.

A proto dnešek není dnem kdy jsem už rok ve sněmovně a bilancuju. Dnešek je den, kdy má svátek moje kamarádka Sára, které jsme minulý rok ani nepopřáli, protože… se děly jiné věci (vidíte jak hezky to jde opsat a nezatahovat do toho sebe, aha!). Takže milá Sáro, přeji ti vše nejlepší, hodně zdraví, štěstí, lásky, spokojenosti. A pozor, následuje interní vtip: Dlužím ti (hned několikrát) Modré z nebe.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama