Ing. Berenika Peštová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2022 22:03:00

Zákoník jasně říká, co je podněcování k trestnému činu

Zákoník jasně říká, co je podněcování k trestnému činu

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 11. října 2022 - žádost o vysvětlení slov ministra Síkely k řešení cen energií firmami

 Děkuji za slovo, paní předsedající.

Je to takové tristní, když tady skoro nikdo není, a mluvím tady k těm skoro prázdným lavicím. (Ohlasy zprava.) Děkuji, že tamhle aspoň dva poslanci na mě... tři, tři. I tak je to málo, si myslím. Ale to nevadí.

V každém případě bych chtěla zařadit bod, který by se jmenoval, nebo který jsem nazvala Vystoupení pana ministra Síkely na sněmu Svazu průmyslu. Myslím si, že nejenom mě, ale i ctěné kolegy by zajímalo, co vlastně chtěl pan ministr Síkela říct tím, když naváděl velké firmy, aby se chovaly jako malé a střední. Myslím si, že pokud jste se podívali do trestního zákoníku, tak § 364, pokud jste právníci, tak určitě to pro vás není problém, jasně říká, co to je podněcování k trestnému činu.

A i v nedělní Partii, když jsem koukala, tak paní předsedkyně Pekarová Adamová sama řekla, že by ráda slyšela toto vysvětlení. Takže já ji beru za slovo, a proto chci, aby tento bod zde byl jako první bod zařazen, a chci slyšet vysvětlení od pana ministra Síkely, co tím myslel. A nemohu opomenout to, že tam ve své podstatě prezentoval nějaký polotovar, kterému sám dopředu nevěřil, a ještě vysvětluje, aby se někdo choval jinak, než ve skutečnosti je.

Chci tento bod zařadit jako první bod a ráda bych slyšela vysvětlení, jestli opravdu podněcoval k trestnému činu. A pokud ano, tak by měly konat orgány činné v trestním řízení. A velice smutné bylo, že v obecenstvu seděl pan premiér, který to krásně přešel a vůbec ho na to neupozornil.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama