Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2022 8:48:30

Obcím měl někdo poradit

Obcím měl někdo poradit

Letos v březnu jsme se dozvěděli, že poslanec hnutí STAN Stanislav Polčák radil obcím, jak získat odškodné z kauzy Vrbětice.

 Letos v březnu jsme se dozvěděli, že poslanec hnutí STAN Stanislav Polčák radil obcím, jak získat odškodné z kauzy Vrbětice. Přesněji - tento poslanec nejprve obce upozornil, že by mohli z kauzy nějaké peníze dostat, pak prosadil odškodnění do zákona a nakonec si řekl o několik milionů. Když se to dostalo na veřejnost, řekl ještě ráno na první jarní den, že jsou to dezinterpretace a po obědě se milionových nároků vzdal. Odjel do Bruselu a je dál europoslancem. Těžko říct za koho, protože z TOP 09 odešel do STAN v roce 2014, zde ale letos po této aféře členství zastavil. Radit obcím chtěl prý bezplatně, z čiré dobroty. Proč jim neporadil s jejich vklady ve Sberbank? Jak se teď ukazuje, 42 obcí mělo nárok na výplatu alespoň pojištěné části svých vkladů (to je 2,5 milionů Kč), ale jak postupovat se dozvěděly jen 3 z nich. Ostatním lhůta pro prokázání nároku prošla, takže budou čekat na výsledek likvidace a ten zřejmě nebude velký. Je několik možností, jak všem obcím, městům a krajům v této věci pomoci, jde celkem o necelých 8 miliard, ale to žádného koaličního poslance nebo ministra nezajímá. Hlavně, abychom dobře předsedali Evropské unii, aby se na pražských zasedáních dobře jedlo a pilo a abychom pořádně vytrestali Putina za ty schválnosti, co nám dělá s plynem. No ... nevím, jestli si takovou vládu zasloužíme?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama