Mgr. Ondřej Lochman, PhD.

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2022 16:57:00

Velmi vítáme, že technické průkazy budou sjednoceny

Velmi vítáme, že technické průkazy budou sjednoceny

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 14. října 2022 k zákonu o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla

 Ještě jednou pěkné dopoledne, vážení kolegové.

Já chci pouze za hnutí STAN konstatovat, že my rozumíme tomu, že ten pozměňovací návrh je velmi široký. Nicméně velmi vítáme to, že technické průkazy budou sjednoceny. Máme tady pracovat pro občany, tohle je opravdu jako praktická věc, kdy z toho malého techničáku a velkého techničáku se stává jeden papír, když to řeknu, který se ale bude i postupně digitalizovat. Takže my tady přinášíme opravdu skvělou věc. Jsem rád za to, že se povedla do tohoto návrhu dostat.

Chápu ty jednotlivé připomínky, ale je to opravdu jako věc, která nám všem pomůže, a myslím tím opravdu všem občanům České republiky, ale i úřadům. Samozřejmě ta transformace nebude jednoduchá. Znamená to změnu procesu, zavádíme vlastně nový produkt, a to bude chvilku trvat, a držím palce všem, kteří jsou ve státní správě, aby to dobře zvládli.

Chci ještě dodat, že samozřejmě v tom zákonu jsou i další plusy. Je tam například to, že se ruší nadbytečné evidenční kontroly. A také pro obce s rozšířenou působností, tedy radnice, které mají dopravní odbory, tak je tam úprava o hromadění takzvaných SPZ, tedy tabulek, tím pádem ty tabulky tam budou jen tři roky. Víte, že to bylo pro mnohé obce problém, takže to se vlastně po třech letech ruší a pak ten člověk dostává novou SPZ. Jsou to tedy praktické technické věci. A za nás rozhodně doporučuji, abychom tento zákon podpořili s těmito pozměňovacími návrhy.

A v ten největší benefit tady vnímám opravdu to, že technický průkaz bude najednou jenom jedna záležitost.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama