JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2022 10:54:00

Jakým právním a faktickým mechanismem se plyn v zásobnících stane "českým"?

Jakým právním a faktickým mechanismem se plyn v zásobnících stane "českým"?

Komentář na facebookovém profilu k zajištění dostatku plynu pro nadcházející zimu

 V souvislosti s energetickou krizí by mne jako laika a prostého odběratele zajímala jednoduchá věc. Vláda říká, že plyn na letošní zimu je zajištěn, zásobníky (myšleno ty v ČR) v zásadě plné. Zásobníky, pokud mi něco neuniklo v posledních týdnech, nejsou ve vlastnictví českého státu. Stejně tak není ve vlastnictví státu ani distribuční soustava a co se týká plynu - stát drží určité množství ve státních hmotných rezervách, ovšem jistě ne zásobu na celou zimu.

Otázka zní - ČR odkoupila či pronajala jejich kapacitu pro naši potřebu? Plyn v zásobnících v ČR mimo zmíněnou státní hmotnou rezervu je vlastnictvím koho? A je určen pro český trh? Pokud je tomu tak, zatleskám. Pokud ne, jakým právním a faktickým mechanismem se plyn stane "českým" a bude použit v nadcházející, dle meteorologů bohužel mrazivé zimě pro české spotřebitele - domácnosti i průmysl?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama