Ing. Jan Schiller

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2022 21:24:00

Rekonstruovaná silnice z Děčína už slouží řidičům

Rekonstruovaná silnice z Děčína už slouží řidičům

Silnice mezi Děčínem a Starým Šachovem se dočkala kompletní rekonstrukce v délce přes 17 kilometrů.

Přestřižením pásky pak byla tato komunikace zprovozněná a předaná řidičům do užívání. Celkové náklady investiční akce Ústeckého kraje dosáhly 568 milionů korun.

„Jsem rád za každou takovou investici, protože stavem komunikací se můžeme chlubit. Věřím, že řidiči ocení zvýšení plynulosti jízdy a větší bezpečnost na novém povrchu,“ řekl hejtman Jan Schiller.

Jednalo se o rekonstrukci silnice II. třídy, a to komunikace II/262 v úseku Starý Šachov až Děčín, celkem tedy 17,164 km. Povrch komunikace byl kvůli velkému zatížení dopravou v nevyhovujícím stavu, a proto byla provedena rekonstrukce krytu v celém úseku a dále lokální sanace. Investiční akce kraje stála 568 milionů korun, z toho 431 milionů získal Ústecký kraj jako dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu.

Cílem projektu bylo podpořit zkvalitnění dopravní infrastruktury a zlepšit stavebnětechnický stav komunikace. Tím se zvýšila plynulost jízdního provozu, snížila nehodovost a snížila prašnost, což vede k lepšímu životnímu prostředí v lokalitě.

„Součástí stavebních prací byla i kompletní rekonstrukce 50 ks propustků, 6 mostů, 8 opěrných zdí, sanace skalního masivu a zajištění několika svahů, sanace sesuvů a zřízení míst pro přecházení či autobusových zálivů,“ upřesnil Tomáš Rieger, radní pro investice.

Zhotovitelem byla „Společnost Starý Šachov - Děčín“, kde EUROVIA CS, a. s., je Společník 1 a SaM silnice a mosty, a. s., je Společník 2. Staveniště bylo předáno zhotoviteli 14. února 2020 a práce dokončeny 30. září 2022.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama