MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2022 10:09:00

Rozvojové země trpí nedostatkem plynu i výpadky elektřiny kvůli nám

Rozvojové země trpí nedostatkem plynu i výpadky elektřiny kvůli nám

Komentář na facebookovém profilu k situaci kolem plynu.

 Zdravím všechny,

tak plynový detektivní příběh má své pokračování.

Generální ředitel ruského Gazpromu v neděli ohlásil, že zavedení cenového stropu na zemní plyn z Ruska povede k zastavení dodávek této suroviny.

Kdyby to bylo avizovaných pouhých 8 %. tak se asi není o čem bavit. Ale k tomu se ještě dostaneme.

Pokračujme.

3000 lidí demonstrovalo v německém Lubminu poblíž Greifswaldu za cenově dostupné energie a za otevření plynovodu Nord Stream 2.

Den poté přichází informace, že v tomto plynovodu přes noc prudce poklesl tlak. Dle dánských úřadů je na vině díra v potrubí, kterou uniká plyn do Baltského moře.

Jeden den je v Německu demonstrace za spuštění NS2 a druhý den už je preventivně proděravěný. Zda skrze něj něco proudí nebo ne, to nechám na vás.

Jsme přece ekologové! Poradili jsme si bravurně i se zákazem plastových brček. Tak snad si Němci poradí i s nefunkčním děravým potrubím, a nenechají ohrožovat přírodu a to nepoužívané děravé “brčko” z moře vytáhnou. Nebo ne?

No a hlad po zkapalněném zemním plynu je přitom tak neutišitelný. Jen za první tři čtvrtletí letošního roku skoupily už evropské státy více LNG než za kterýkoli kompletní rok v minulosti. Tím, jak EU vysává zkapalněný plyn z trhu, však vzniká problém jinde, především v rozvojových zemích.

Ty trpí nejen nedostatkem plynu, ale i výpadky elektřiny.

Tak už je snad na čase všechny zainteresované strany dostat k jednacímu stolu a vyjednat podmínky ukončení té agrese na Ukrajině?

Nebo je to všechno úplně jinak?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama