Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2022 12:38:00

Pan premiér ocenil práci celého našeho týmu. Řešíme migraci i Putina

Pan premiér ocenil práci celého našeho týmu. Řešíme migraci i Putina

Komentář na facebookovém profilu k návštěvě premiéra Petra Fialy na Ministerstvu vnitra.

 S Petr Fiala na Ministerstvu vnitra. Bavíme se skoro denně, ale dnes jsme konečně měli čas podívat se ve větším detailu na některé záležitosti, které náš resort řeší. Jsem rád, že pan premiér ocenil práci celého našeho týmu při řešení migrační krize způsobené ruskou agresí.

Putinova válka nám přináší i řadu dalších výzev: pracujeme na co nejhladších adaptačních a integračních procesech, připravujeme se na zimu a vedeme někdy nerovný boj se šířením zájmů cizí mocnosti. Právě strategická komunikace státu v této oblasti je i podle pana premiéra klíčová.

Na evropské úrovni zase diplomaticky řešíme zvýšené aktivity převaděčských gangů, které vydělávají na neštěstí nelegálních migrantů. Přes tyto aktuální problémy jsme stihli probrat i „řádnou“ agendu vnitra. Nezapomínáme na vládní programové prohlášení. Petr Fiala vyzdvihl naši aktivní roli v digitalizaci státu. Rozšiřujeme služby na portálu občana, chystáme elektronizaci občanských průkazů. I díky tomu budeme moci snižovat počet úředníků.

Těším se na další návštěvu!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama