Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2022 18:43:00

Nespravedlivý rozsudek ho zařadil po bok zrádců

Nespravedlivý rozsudek ho zařadil po bok zrádců

Komentář na facebookovém profilu ke generálu Syrovému.

 Armádní generál Jan Syrový byl národní hrdina, legionář, který měl zásadní podíl na budování prvorepublikové armády. V nelehké době Mnichova na sebe vzal úlohu vést zemi, která zůstala bez spojenců. V těžkých chvílích tak zůstal oporou svému národu a přijal tuto úlohu i s rizikem, že jej budoucí generace odsoudí.

To se bohužel po válce stalo a nikdo se neptal, jaká byla realita a zda generál Syrový měl jinou volbu. Nespravedlivý rozsudek ho tak zařadil po bok zrádců a znamenal společenskou degradaci a dlouhá léta věznění.

Jsem ráda, že po dlouhých letech konečně došlo na jeho rehabilitaci a rozsudek nad generálem Syrovým byl zrušen a jeho trestní stíhání zastaveno. Bylo mi ctí včera v Knihovna Václava Havla předat jeho praprasynovci Janu Syrovému osvědčení Ministerstvo obrany České republiky o platnosti jeho vojenské hodnosti a vyznamenání v rámci diskusního večera, který byl součástí 16. ročníku mezinárodního festivalu proti totalitě Mene Tekel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama