Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2022 16:47:00

Doufám v dobré lidské souznění a týmového ducha

Doufám v dobré lidské souznění a týmového ducha

Olomouc má nové vedení města

Ustavující zasedání Zastupitelstva města Olomouce v novém složení se odehrálo v pátek 21. října. Všichni zastupitelé, kteří vzešli ze zářijových komunálních voleb, složili slib zastupitele, a stali se tak členy olomouckého zastupitelstva pro následující čtyři roky. Součástí prvního jednání nového zastupitelstva byla také volba členů Rady města Olomouce.

Olomouc povede nová koalice složená ze zástupců politických stran: ANO, koalice Pro Olomouc a Piráti, hnutí společně. Primátorem statutárního města Olomouce byl při ustavujícím zasedání zvolen opět Miroslav Žbánek.

„Ačkoli bylo minulé volební období poznamenané nejprve covidem a poté i válkou na Ukrajině, myslím, že díky profesionální spolupráci s koaličními partnery, kterým za ni moc děkuji, se nám podařilo udělat velký kus práce. Současná situace je také nelehká, tentokrát daná zejména energetickou krizí. Věřím ale, že se nám i nyní, v nové koalici, bude dařit nejenom plnění jednotlivých úkolů a slibů, které budou zakotveny v programovém prohlášení, ale doufám také, že zvládneme pokračovat v dobrém lidském souznění a kolegiálním týmovém duchu, tak abychom za čtyři roky mohli zastupitelům i občanům města Olomouce předložit pozitivní hodnocení naší práce,“ uvedl primátor města Olomouce Miroslav Žbánek.

Nová koalice má v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu sílu 28 hlasů. Sedmnáct zbývajících mandátů si dělí opozice, kterou tvoří ODS, KDU-ČSL, TOP 09, SPD, Trikolora, STAN a Zelení.

Nejužší vedení města bude pro příští čtyři roky vypadat následovně:

PRIMÁTOR:
Mgr. Miroslav Žbánek, MPA (ANO)
Kancelář primátora, interní audit a kontrola, ochrana obyvatel, právní oblast, zahraniční vztahy, zastupování statutárního města Olomouce navenek, Městská policie Olomouc a Zoologická zahrada Olomouc.

NÁMĚSTCI PRIMÁTORA A JEJICH KOMPETENCE:
Ing. Otakar Štěpán Bačák (spOLečně)
Ekonomika, řízení a kontroling městských firem, městská zeleň a odpadové hospodářství a Sluňákov – centrum ekologických aktivit města Olomouce, o. p. s.

Ing. arch. Tomáš Pejpek (ProOlomouc a Piráti)
Strategický rozvoj, útvar hlavního architekta, rozvoj a směřování IT, SmartCity.

Mgr. Miroslava Ferancová (ANO)
Majetkoprávní záležitosti, doprava, sport, Hřbitovy města Olomouce.

Mgr. Viktor Tichák, Ph.D. (ProOlomouc a Piráti)
Školství, kultura, cestovní ruch, komise městských částí a detašovaná pracoviště, Knihovna města Olomouc, Moravské divadlo Olomouc, Moravská filharmonie Olomouc a příspěvkové organizace v oblasti školství, u nichž plní SMOl funkci zřizovatele (mateřské a základní školy).

Mgr. Miloslav Tichý (ANO)
Investice, dotační projekty.

Bc. Kateřina Dobrozemská (ProOlomouc a Piráti)
Sociální politika, bytová politika.

NEUVOLNĚNÍ ČLENOVÉ RMO:
Eva Kolářová, DipMgmt (ANO)
Jaromír Lošťák (ANO)
Václav Kryl (ANO)
Ing. Lukáš Krbeček (spOLečně)

V samostatném bodu zastupitelstva byl také schválen zastupitel určený pro spolupráci na pořizování územně plánovací dokumentace. Tím se stal Ing. arch. Pavel Grasse.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama