Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2012 13:22:00

SPZ na přání je krok, který se ministru Dobešovi povedl

SPZ na přání je krok, který se ministru Dobešovi povedl

„Už se těším až mne na silnici bude míjet Bond007, Marie01 nebo Švejk02. Osobně si prominentní SPZ pořizovat nebudu, ale věřím, že řada lidí tuto možnost ocení a využije,“ říká stínový ministr dopravy za ČSSD a hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec

Podle něho je návrh ministra dopravy Pavla Dobeše cestou, jak zprůhlednit přidělování SPZ. Omezí se tak spekulace, že úředníci za předem dohodnutou protekční značku vybírají od klientů bokem tisíce korun.

Chovanec zároveň podporuje, aby se za vlastní kombinace písmen a číslic na značce platilo. „Myslím, že 10 000 korun je přiměřená cena za to, že si každý může svůj automobil pojmenovat. Kromě zisku, který z prodeje SPZ poplyne do státní pokladny se díky tomuto zákonu navíc ušetří i nemalé finanční prostředky.

Návrh totiž správně počítá s tím, že by značka nebyla vázána ani na příslušný kraj, ani na auto, ale na řidiče. Ten, kdo se nebude chtít se svou SPZ rozloučit si ji prostě při prodeji vozu odmontuje,“ doplňuje Chovanec. Sníží se tak náklady ministerstva, které ročně utratí za jejich vydávání čtvrt miliardy korun. „Věřím, že vše projde rychle a bez problémů celým legislativním procesem. SPZ na přání je totiž krok, který se Pavlu Dobešovi povedl,“ uzavírá Chovanec.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama