Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2022 19:03:00

Pokud chceme, aby válka co nejdřív skončila, je zapotřebí zvýšit výrobu

Pokud chceme, aby válka co nejdřív skončila, je zapotřebí zvýšit výrobu

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 25. října 2022 k zákonu o dani z přidané hodnoty

 Děkuji, pane místopředsedo.

Já musím vystoupit, protože nad tím, co tady zaznělo od paní kolegyně Dostálové, skutečně zůstává rozum stát. Jestli si hnutí ANO takto představuje podporu českého zbrojního průmyslu, potažmo podporu zaměstnanosti, podporu ekonomiky České republiky, tak to je přesně ta cesta - pojďme zdanit každého, kdo se hýbe?

Víte, paní Dostálová, prostřednictvím pana místopředsedy, část Evropy je ve válce a pokud chceme, aby ta válka co nejdřív skončila, a věřím, že tady to chceme všichni, tak je zapotřebí zvýšit výrobu, zvýšit linky, skutečně udělat všechno pro to i v České republice, aby z toho profitovalo co nejvíc českých subjektů. Ale ne tak, že ty firmy budou tvořit zisky.

Tady se ty suroviny samozřejmě všechny zvedly, takže to, že já hovořím o tom, že tady je nějaká vyšší exportní politika, to je pozitivní v tom smyslu, že se zejména zaměřuje Česká republika na vývoz zbraní na Ukrajinu, ale neznamená to, že ty firmy mají enormní zisky.

Víte, jakým způsobem stouply náklady těm firmám, uvědomujete si to? Prostě ten váš nesmyslný návrh opravdu absolutně nechápu já ani pan ministr financí, a pokud tedy hnutí ANO tady léta tvrdilo, jak chce podporovat české firmy, tak tímto vaším návrhem byste učinila úplně přesný opak.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama