Ing. Jan Sobotka

  • BPP
  • Trutnov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.10.2022 6:41:00

Zástupcem ombudsmana byl na návrh hnutí STAN zvolen Vít Schorm

Zástupcem ombudsmana byl na návrh hnutí STAN zvolen Vít Schorm

Poslanecká sněmovna dnes na svém jednání zvolila zástupcem veřejného ochránce práv na návrh senátorského klubu Starostů a nezávislých právníka Víta Alexandera Schorma. Zvolen byl 82 hlasy přítomných poslanců.

 „Mám velkou radost, že pan JUDr. Schorm, navržený naším senátorským klubem STAN, byl vybrán již v prvním kole jako zástupce ombudsmana. Podařilo se zvolit odborníka v problematice ochrany lidských práv, který působil mimo jiné jako vládní zmocněnec pro zastupování ČR před Evropským soudem ve Štrasburku. Velmi nás také těší, že se přihlásil k odkazu ombudsmana Otakara Motejla," uvedl předseda senátorského klubu Starostové a nezávislí Jan Sobotka.

„Zvolení dr. Schorma je dobrou zprávou pro rozvoj ochrany lidských práv v České republice. Jeho vysoké odborné i morální kvality spojené s mimořádnou zkušeností při zastupování našeho státu před mezinárodními institucemi přináší naději na neustálé zlepšování fungování Úřadu veřejného ochránce práv. Navíc věříme, že je schopen zvládnout svoji úlohu v rámci řízení úřadu a navázat tak na odkaz Otakara Motejla, se kterým je také spojena část jeho profesní dráhy,” okomentoval zvolení předseda programové rady hnutí STAN Karel Dvořák, která Víta Schorma doporučila. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama