Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2022 21:39:00

Pokud získáte nepřítele, žádný problém, udělejte z něho přítele

Pokud získáte nepřítele, žádný problém, udělejte z něho přítele

Projev při příležitosti setkání se členy diplomatického sboru.

 Vážení velvyslanci, excelence, dámy a pánové,

dovolte mi, abych vás svou lámanou, ale srozumitelnou angličtinou přivítal na Pražském hradě. Toto je moje poslední setkání s vámi, na rozloučenou po 32 letech v politice a 10 letech ve funkci prezidenta. Víte, moje největší zkušenost z těchto let je velmi jednoduchá. Rozdíl mezi levicovými a pravicovými politiky je důležitý, ale mnohem důležitější je rozdíl mezi chytrými a hloupými lidmi. A jsem si zcela jistý, že všichni tito velvyslanci jsou chytří lidé. Gratuluji vám!

Každopádně to, co jsem chtěl zdůraznit, je ekonomická diplomacie. Chcete-li získat přítele, začněte s ekonomickými vztahy mezi našimi zeměmi. Dovolte mi proto vyjádřit upřímné poděkování za vše, co pro tyto ekonomické vztahy děláte. A pokud získáte nepřítele, je to velmi jednoduché, žádný problém, udělejte z něho přítele. Jsem velmi rád, že jsem získal mnoho přátel mezi velvyslanci v České republice. Ještě jednou mé upřímné díky.

A samozřejmě Vám, jako obvykle, přeji nejen hodně štěstí, přeji Vám také po mé osobní zkušenosti pevné zdraví a velice vám děkuji za vaši práci.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama