Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2022 15:11:58

Summit

Summit

Neformální summit EU v Praze vypadal honosně, ale nepřinesl nic. Premiér Fiala se sešel k rozhovoru pouze s britskou premiérkou, která už ve funkci není, jinak přímá jednání nevedl s nikým.

 Neformální summit EU v Praze vypadal honosně, ale nepřinesl nic. Premiér Fiala se sešel k rozhovoru pouze s britskou premiérkou, která už ve funkci není, jinak přímá jednání nevedl s nikým. Není o čem, premiér se evidentně jednáním vyhýbá. Jednají ministři, ale k ničemu to nevede. Ministr Síkela už svolal 4 rady, ale nedohodl nic, co by mělo pro českou ekonomiku hmatatelnou hodnotu. Limitní cenu energie máme absolutně nejvyšší, ceny plynu se od cen elektřiny neoddělily, společný nákup zemního plynu je vzdálený sen a sociální tarif je k smíchu, stejně jako odpuštění poplatku za obnovitelné zdroje, pětitisícovka na děti a další almužny. Ministr Síkela jel do Kataru, ale nevyjednal nic. Katarského prince v Praze urazili a svedli to na bruselské úředníky. Pravda je ale taková, že mu slíbili účast na pražském summitu EU, kterou s Bruselem zřejmě neprojednali. Mysleli si, že pražský summit je v jejich režii, ale tak to zřejmě nebylo.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama