RNDr. Jitka Seitlová

  • KDU-ČSL
  • Přerov
  • místopředsedkyně Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2022 21:09:00

Zákony by měly být efektivní, srozumitelné a bez nejasností či chyb

Zákony by měly být efektivní, srozumitelné a bez nejasností či chyb

Senátorky a senátoři po volbách poprvé zasedli do lavic v novém složení. Počet členů klubu KDU-ČSL a nezávislí zůstává na 12 mandátech.

 Novým předsedou se stal Josef Klement a místopředsedou Josef Bazala (oba KDU-ČSL). Místopředsedkyní horní komory senátoři opět zvolili lidoveckou senátorku Jitku Seitlovou.

Podle Seitlové je nejdůležitějším úkolem Senátu, aby zůstal pojistkou politické stability. „Tu naše země potřebuje pro dobře fungující průmysl, služby a zemědělství, ale hlavně pro spokojený život všech občanů,“ uvedla Seitlová.

„V pozici místopředsedkyně Senátu a současně nejdéle sloužící senátorky bych ráda pokračovala v dosavadní činnosti ku prospěchu občanů mého regionu a naší země. Zásadním tématem je pro mě například ekologická havárie na řece Bečvě nebo problematika stále nedokončené diskuze nad zákonem o komunitní energetice, který považuji v době energetického nedostatku za naprostou prioritu. Je také důležité, aby Senát dohlížel na kvalitu zákonů, které by měly být efektivní, srozumitelné a bez nejasností či chyb,“ dodala staronová místopředsedkyně Seitlová, která obsadí jednu ze čtyř místopředsednických funkcí horní komory parlamentu.

KDU-ČSL a nezávislí zůstává třetím nejsilnějším klubem. „Letošní volby pro nás znamenaly klíčový okamžik. V roce 2016 jsme zvítězili a náš klub tak letos obhajoval sedm mandátů. Složitý úkol se nakonec vydařil a klub zůstává ve stejném počtu. Těší mě, že se opět potvrdila síla KDU-ČSL a nezávislých v horní komoře parlamentu a také mám radost, že v klubu máme nejsilnější zastoupení žen,” okomentoval výsledky voleb Josef Klement, nový předseda senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí. Zároveň dodal, že za dva roky bude klub obhajovat dva mandáty. „Naším cílem bude počet členek a členů ještě rozšířit,” upozornil.

„Klub KDU-ČSL a nezávislí má ve svých řadách zkušené odborníky z řad lékařů, právníků, ale i z oblasti zemědělství či školství. Je mezi námi také několik dlouholetých komunálních politiků,” doplnil předseda senátorského klubu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama