Mgr. Pavel Fischer

  • BPP
  • Praha 12
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2022 14:33:00

O naší svobodě a suverenitě se dnes rozhoduje na území Ukrajiny

O naší svobodě a suverenitě se dnes rozhoduje na území Ukrajiny

Projev na 2. schůzi Senátu 3. listopadu 2022 k Informaci vlády ČR o výsledcích jednání Evropské rady, které se konala ve dnech 20. - 21. října 2022

 Pane předsedající, já bych rád navázal na moji předřečnici, a sice na paní místopředsedkyni Jitku Seitlovou.

Ano, je to tak, jak řekla. Například když Ukrajině poskytujeme výzbroj a pomoc i ve vojenské oblasti, tak přece platí pravidlo, že ruský tank, který se zastaví na Ukrajině, s naší pomocí, je o jeden tank méně, který by jinak dojel třeba až na Slovensko nebo do Polska. Tohle je logika, ve které dnes jsme, logika, ve které je potřeba, abychom na hrubou sílu dokázali odpovědět také vojensky. Ochota se bránit, ochota se ubránit nebezpečí patří k základním zdravým reakcím každého organismu a také zdravého státu a zdravé společnosti.

My jsme dnes v situaci, že se musíme bránit proti tomu, kdo ohrožuje naši suverenitu a mezinárodní řád, založený na respektu k hranicím. Proto i o té naší svobodě a naší suverenitě se dnes rozhoduje také na území Ukrajiny. V tomto smyslu musím podpořit slova paní senátorky Seitlové, proto pomáháme Ukrajině, proto jí musíme pomáhat se bránit, neboť jinak by to nebezpečí dopadlo přímo i na nás.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama