Ing. Aleš Juchelka

  • ANO 2011
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2022 17:12:00

Občané obcí budou biti

Občané obcí budou biti

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny 4. listopadu 2022 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty.

 Má kolegyně Renata Oulehlová říká, že se jí zvýšil rozpočet v Sokolově, vaším prostřednictvím, o 8 %. Pan poslanec Jakob vaším prostřednictvím říká, že o 15 % se zase u něj v obci zvýšily příjmy v rámci rozpočtového určení daní, ale máme tady stejně pořád osmnáctiprocentní inflaci. Tak možná bychom se měli začít bavit o tom, které služby třeba by pan poslanec Jakob ve své obci omezoval, vaším prostřednictvím, ať nám poradí. Možná, že prostě jeho občané by rádi věděli tady na mikrofon, co konkrétně on bude nějakým způsobem omezovat a škrtat.

My u nás v kraji máme velikánský podnik. Jmenuje se Třinecké železárny a těm naskočí náklady na energie o pět miliard korun. Budou platit o pět miliard korun více! Tato vláda, a rozumím tomu, že ty finanční prostředky nejsou, jim pomůže maximálně dvěma sty miliony korun. Třinecké železárny v Třinci určují kulturní život, podporují sportovní život, sportovní klub hokejový, podporují sociální věci, ale možná i právě díky tomu, že budou mít zvýšené náklady o pět miliard na energie, už nebudou mít prostředky na takovouto širokou pomoc, protože prostě a jednoduše některá města a obce žijí z toho, jakým způsobem podnikatelé v jejich okolí podnikají a profitují. A v této chvíli, kdy vlastně my máme tyto Třinecké železárny a mají tam ty zvýšené náklady, budeme i městu Třinec brát finanční prostředky v rámci rozpočtového určení daní. Takže vlastně my opravdu zůstaneme jako občané těchto obcí biti na tom a budeme si jenom říkat, co všechno nám starostové začnou vlastně postupně omezovat, aby nám řekli, že prostě na to už finanční prostředky nemají. (Potlesk poslanců ANO 2011.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama