Mgr. Pavel Fischer

  • BPP
  • Praha 12
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2022 15:49:00

Prezidentskou kancelář bych přenesl mimo areál Pražského hradu

Prezidentskou kancelář bych přenesl mimo areál Pražského hradu

Komentář na facebookovém profilu ke změnám na Hradě, pokud Pavel Fischer bude zvolen za prezidenta České republiky.

 Jako prezidentský kandidát jsem teď každý den pod palbou otázek novinářů, občanů a moderátorů prezidentských debat. Některé otázky zodpovídám rád, jiné už méně. Ale jednu mám ze všech nejradši: Jaké změny byste provedl na Pražském hradě, kdybyste se stal prezidentem?

Především bych odstranil ohavné salašnické budky u vchodů do Hradu, které slouží k prohlídkám příchozích. A protitankové zátarasy ve směru od Prašného mostu. A pak bych Hrad znovu otevřel lidem. Pořádala by se tam divadelní představení a koncerty v zahradách pro širokou veřejnost. Přímo na Hradě bych zřídil edukační centrum se zázemím pro školáky a studenty. A protože Hrad je také vzácná památka s jedinečnou architekturou, mohlo by v jeho zdech sídlit centrum české kultury, moderní architektury a designu.

To nejlepší nakonec: Prezidentskou kancelář bych přenesl mimo areál Pražského hradu. Její činnost by tak byla efektivnější, víc transparentní a lidé by tam měli blíž. Kancelář by mohla sídlit někde v podhradí nedaleko budov sněmovny, senátu a úřadu vlády, aby i úředníci kanceláře měli blíž k parlamentu. Slavnostní prostory Pražského hradu by nadále sloužily k přijímání státních návštěv a k různým oficiálním událostem.

Zajímalo by mě, jak se vám ten nápad líbí? A co byste ještě změnili a proč?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama