Ing. Berenika Peštová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.11.2022 14:51:00

Zákon si upravíme, abychom mohli dosadit lidi, které potřebujeme?

Zákon si upravíme, abychom mohli dosadit lidi, které potřebujeme?

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny 16. listopadu 2022 k zákonu o právu na digitální služby

 Tak já děkuji za slovo. Já už si myslím, že odpovím panu poslanci Nacherovi. Pan poslanec se poučil a radši odešel, aby právě nevznikly další faktické poznámky. Ale v každém případě já jsem chtěla říct něco jiného.
Pokud nám něco nevyhovuje, tak si to upravíme tak, aby to vyhovovalo. To znamená, měli jsme služební zákon, upravili jsme si to tak, abychom mohli dosadit ty správné lidi. Teď máme jiný zákon, upravíme si to tak, abychom zase opět mohli dosadit ty lidi, které potřebujeme.

A jakmile tady někdo - já vůbec nezpochybňuju lidi, kteří nemají vysokoškolské vzdělání, opravdu jsem se taky setkala s mnoha lidmi, kteří jsou fundovaní, mají mnohem třeba větší tah na branku, umí, ale v každém případě je tady nějaká hierarchie, která něco říká. Na co teda, tak zrušíme vysoké školy, vždyť je vlastně, jestli se budu cítit, že ji nepotřebuji, tak ji zrušíme, ne? Vždyť je to přece úplně jedno, jestli mám vysokou školu!

Proto asi studujeme, že tím, že získáme vysokoškolské vzdělání, že se posouváme v tom životě dál, takže nemůžu říkat, že vysokou školu nepotřebuji. Jo, a pokud ji nepotřebuji, tak nemůžu zastávat funkci, kde prostě by to vysokoškolské vzdělání mělo být. To je celé.

Prostě pokud si chceme upravit něco, abychom tam mohli dosadit svoje lidi, tak tomu rozumím, ale, řekněme, to tady na rovinu!

Děkuju.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama