JUDr. Irena Matonohová

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2012 14:08:12

OPOZICE JE PRO BRNĚNSKOU KOALICI OBTÍŽNÝM HMYZEM

OPOZICE JE PRO BRNĚNSKOU KOALICI OBTÍŽNÝM HMYZEM

Brněnská koalice ČSSDODS opakovaně odmítá zapojit opozici do diskuse ke klíčovým otázkám správy města.

Tento postoj potvrzuje na zasedáních Zastupitelstev města Brna, kde koalice nekompromisně odmítá návrhy TOP 09 a dalších stran opozice na změnu navrhovaných usnesení, ale také na zapojení opozice do přípravy důležitých rozhodnutí a projektů, např. rozpočtu města.

Už na prosincovém zasedání Zastupitelstva města Brna vystoupila TOP 09 s požadavkem, aby byla opozice vtažena do tvorby rozpočtů statutárního města Brna. V souvislosti s přípravou rozpočtu na rok 2013 zazněl na minulém zastupitelstvu tento požadavek opětovně. Koaliční mašinérie návrh zamítla a tím jednoznačně ukázala, že nemá zájem s opozicí rozpočet města projednávat. Rozpočet na rok 2012 jsme obdrželi dva týdny před jeho plánovaným schválením, což je naprosto nedostatečná doba na prostudování takto významného a obsáhlého dokumentu. Abychom se mohli zodpovědně vyjádřit k dané problematice, je zapotřebí, aby byl rozpočet průběžně projednáván v komisích a výborech a aby byli zastupitelé s dostatečným předstihem seznámeni s návrhem rozpočtu jako celku.

Dalším podivným rozhodnutím je odhlasování prodeje pozemku ve vnitrobloku na ulici Koliště č.11. Tento cenný pozemek, zelená oáza pro obyvatele tohoto domu, je díky hlasům zastupitelů ODS a ČSSD prodána ÚOHS, přestože obyvatelé měli o odkoupení zájem a nabízeli vyšší cenu. „Co vedlo město prodat pozemek za 2,68 mil. Kč a nikoliv za 2,9 mil. Kč? Proč se dobrovolně obírá město Brno o více než 200 tisíc Kč? Tato částka zhruba odpovídá výši dotace, kterou by potřebovala KJM k zajištění personálního obsazení místa knihovnice v pobočce v Brně-Líšni, ulice Pohankova 8, a její záchraně. Přestože opoziční zastupitelé proti tomuto prodeji na červnovém zastupitelstvu hlasitě protestovali, byli hlasovací většinou ODS + ČSSD umlčeni.

Brněnská TOP 09 opakovaně poukazuje na celou řadu problematických bodů a v těchto případech hlasuje jinak, než jak poslušně činí zastupitelé za ODS a ČSSD. „Vládnoucí koalice ODS + ČSSD má v zastupitelstvu bohužel jasnou většinu, tuto beze zbytku využívá a nepřipouští ani náznak vstřícnosti k názorům opozice. Všechny naše námitky a připomínky zametá koalice pod stůl silou - svojí hlasovací mašinérií. Je nám jako opozici velmi líto, že se s námi v  zastupitelstvu jedná jako s obtížným hmyzem a navíc ani občané nejsou podrobně seznamováni s hlasováním opozice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama