JUDr. Irena Matonohová

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2012 16:30:23

Velká koalice v poločase

Velká koalice v poločase

Špatná zpráva pro Brňany - tisíce škrtneme, miliony dáme

Po dvou měsících klidu brněnští radní opět udeřili. Předložili zastupitelům naprosto neuvěřitelný návrh, který byl v zastupitelstvu hlasy ODS a ČSSD schválen. Jedná se o bezprecedentní vystoupení jednoho subjektu (města Brna) ze svazku obcí České dědictví UNESCO (a to navzdory jednoznačnému hlasování kulturní komise, která doporučila ve svazku zůstat). Argumentem bylo navýšení ročního příspěvku na 150 000,- Kč a údajný nulový přínos pro Brno. Je to přitom pouhá pětina částky, které musí Brno každoročně vydat na provoz orloje, který neukazuje čas…

Díky členství v tomto svazku se Brnu dostávalo propagaci na mezinárodních veletrzích cestovního ruchu, zapojení do programu Czech turism. Každý víme, jaké částky se platí za reklamu, a v tomto kontextu jsou zmíněných 150 tisíc opravdu drobné.

Propagace od města je bídná (přestože primátor tvrdí opak), turisté se v Brně o vile Tugendhat dovědí velmi málo informací (nádraží, TIC). Stejně tak způsob rezervací neumožňuje návštěvníkům bez dlouhodobé rezervace předem vilu navštívit, přičemž rezervační systém je nekvalitně přeložen, důležité položky jsou v anglické sekci česky a tedy pro cizince nesrozumitelné.

Rovněž pan primátor argumentuje tím, že Brno je propagováno zejména v zahraničí. Rádi bychom se dověděli kde, a kolik to Brňany stojí a jaký je viditelný přínos, když v tomto svazku ho nevidí. Lze se ptát, kde lze vidět propagační přínos za reklamu na Kometě (10 miliónů), Velká cena (10 miliónů), atd., když v tomto svazku ne.

Je smutné, že současná koalice škrtá z rozpočtu desetitisíce a statisíce, avšak na straně druhé posvěcuje předražené akce. Tak jako u královopolských tunelů byla vybrána nejdražší možná varianta, tak i nyní, u akce rozšíření Žabovřeské ulice Rada opět prosadila variantu, která je nejdražší a časově nejnáročnější (ražba tunelu pro tramvaj do skály pod Wilsonovým lesem a nutné výkupy pozemků). Proč se radní nesnaží ušetřit čas i peníze prosazením rovněž uvažované dvouúrovňové varianty se silnicemi nad sebou, každé patro pro jiný směr?

Takových příkladů je a určitě bude možné uvést ještě mnoho. Jsme teprve v polovině jejich vládnutí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama