ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2012 7:09:50

Setkání dětských světů s Plzeňským krajem v oblacích

Setkání dětských světů s Plzeňským krajem v oblacích

Na tři sta dětí z dětských domovů, rehabilitačních ústavů a léčeben z Plzeňského kraje se zúčastnilo druhého ročníku Setkání dětských světů 26. června na letišti v Líních.

Letošní celodenní setkání zdravých a hendikepovaných dětí, které bylo otevřeno široké veřejnosti, opět dokázalo, že hendikepy ve skutečnosti vlastně neexistují.

Všechny děti bez rozdílu mohly například vyzkoušet adrenalinové sporty a nejrůznější volnočasové aktivity.

Jeden se dobře učí, druhý rychle běhá. Stejně tak někomu příroda nadělila víc zdraví než jinému. Ale v zásadě jsme všichni stejní se stejnými přáními a touhami. Proto jsem rád, že Plzeňský kraj připravil opět Setkání dětských světů, při kterém se rozdíly mezi zdravými a hendikepovanými stírají,“ říká hejtman Milan Chovanec, který popřál dětem hodně zábavy při slavnostním zahájení akce.

Na letišti v Líních si návštěvníci po celý den užívali zábavy, hudby, ale hlavně létání a pohled na svět z výšky. Aeroklub Plzeň Bory připravil pro děti vyhlídkové lety a tandemové seskoky padákem. Ti, kdo zůstávají raději nohama na pevné zemi, sledovali kousky leteckého akrobata nebo hromadný seskok parašutistů zdola. Atraktivní ukázky připravili členové letecké záchranky. Na své si zde přišli také milovníci historie, kteří mohli na obloze pozorovat letoun Boening 75 N1 Stearman, který byl vyroben v roce 1933 a používal se k základnímu leteckému výcviku nejen v armádě a námořnictvu Spojených států.

Doprovodný zábavný program profesionálních bavičů a hudebníků doplnily také děti se svým pečlivě připraveným vystoupením. Z cirkusových rehabilitačních ateliérů dorazili klauni a návštěvníci mohli sledovat i práci s „handicap“ psy nebo si vyzkoušet hipoterapii na rehabilitačním koni.

Při zábavě se pomyslné hranice mezi dětskými světy propojují automaticky. Děti přijímají všechno, co k nim přichází se samozřejmostí a bez předsudků. Proto jsou na rozdíl od většiny z nás schopné bez problémů přijmout i kamarády s hendikepem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama