Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2022 11:33:25

Kam kráčí Česká republika ?

Kam kráčí Česká republika ?

Názorů, komentářů, hodnocení a úvah nad připomínkou letošních událostí 17. listopadu roků 1939 a 1989 se vyrojilo nebývale mnoho.

 

  Jednotliví vládní mistři ve skvělé součinnosti  provládních  mainstreamových  medii zvládli osobní  prezentaci   směrem k veřejnosti na výbornou.  Čím  složitější je současná  situace  vlády , tím více úsměvů pro svoji mediální prezentaci  umí její ministři  poskytnout!

Vysvědčení  stále  více  občanů  33 let  po  hadrákovém   převratu je nejen pro současný vládní kabinet  Petra Fialy  slušně řečeno, žalostné. Je  paradoxem, že nejblíže  v hodnocení současného  stavu  byl exprezident Václav Klaus, který  na CNN Prima news 18. listopadu prohlásil „Česká společnost je v rozkladu“!   Stejný Klaus, který se podílel na rozkradení a rozdělení Československé republiky před třiceti lety, který nedokázal  rozeznat  špinavé  a čisté peníze!  Stejně komické, jako by dnes první popřevratový prezident Václav Havel prohlásil, že již nechce být nadále  majitelem pražské Lucerny a dalších nemovitostí, které s tak zázračnou rychlostí v 90. letech získal.

  Pro pány ministry, kterým měsíční platy  na rozdíl od pracující spodiny od ledna  příštího roky  raketově  vzrostou  o více než deset  tisíc,  nebude jistě na  zamyšlenou ani výsledek ankety na webu Novinky.cz, kdy ve prospěch života v socialismu hlasovalo  37%  čtenářů !    Jedním ze „strašáků“  tak pro  současnou vládu zůstává aktivista  Ladislav Vrabel, kterému se podařilo 17. listopadu  zaplnit  nespokojenými občany   prostor před Českou televizí  a navázat  tak na úspěšné tři protivládní demonstrace na  Václaváku  v září a říjnu letošního roku.  Míjí  se tak účinkem  komentáře  probruselských novinářů  k minulosti Ladislava  Vrabela, točící se neustále  kolem jeho exekucí.  Cožpak je těžké v současném korporátním fašistickém státě, aby se řadový občan dostal do složité finanční situace, do postavení  novodobého  otroka, do exekuce ??    Není  ČR  v poměru počtu  exekucí k počtu občanů na světovém „výslunní“ ?  Dalším paradoxem tak zůstává, že  veřejnoprávní  Česká televize, chrochtající si  z ročních  miliardových   daní občanů – koncesionářů,  zůstává nadále pro občany netransparentní v hospodaření a z hlediska nevyváženého a neobjektivního  televizního zpravodajství  lokajem  podléhající  zájmům   EU. Nebo  snad  smí  veřejnost znát  platy  redaktorů  a moderátorů   typu  Václava Moravce, Jakuba Železného, Nory Fridrichové  a dalších manipulátorů  ČT ?    Podobná situace  ale panuje i v sousedním Slovensku,  kdy byla odvolána  šéfka sekce zpravodajství veřejnoprávní televize  a další  tři členové redakce  bezprostředně po odvysílání Ficova projevu 17.11. t. r. Ukázka demokracie nebo vlivu mocných ?  Jaké zemětřesení  by asi postihlo naši veřejnoprávní televizi při  poskytnutí  jen několika minutového  rozhovoru kdekoliv  na veřejném prostranství Ladislavu Vrabelovi ??  Vnitřní prostory České televize byly totiž raději „hermeticky uzavřeny“, zcela určitě ale ne  z důvodů  úsporných opatření !

     Je bez diskusí, že vláda  tzv. dborníků, kašlající na vlastní občany,  bude mít  další vládnutí v neprospěch rozvoje  naší země  nelehké. Nejdražší  ministr(yně) obrany  Jana Černochová dokázala za necelý rok prošustrovat  dodávkami zbraní a techniky na Ukrajinu  materiál v desítkách miliard Kč.  Pro traktoristu Jurečku, který v minulosti  dokázal  spravovat  i jiná ministerstva (posmívaný normalizační ministr  krejčíř Vasil  Biľak je z tohoto pohledu břídil)  bylo největším úspěchem  prosazení   jeho  návrhu  na snížení důchodů některým představitelům  komunistického režimu, 33 let od „sametu“.

    O dalším z řad ministrů  křišťálově  nejkřišťálovějších  Vítu  Rakušanovi  toho bylo  popsáno zbytečně moc.  Ne náhodou, společně s předsedkyní poslanecké sněmovny - pletařkou Markétou Adamovou Pekarovou, se stal vhodným  „terčem“  pro  každodenní  zveřejňování nových vtipů a satir sdílených občany  na sociálních sítích, z nichž některé se stávají evergreeny.

         Ani  mladíkovi  na postu ministra zahraničních věcí Janu Lipavskému, slabý to odvar všech  popřevratových  ministrů,  nelze upřít  snahu stát se nejservilnějším  vůči Západu v porovnání se všemi jeho předchůdci na tomto postu. V součinnosti s  dalšími ministry se mu tak podařil husarský kousek.  V době, kdy na pozadí  Rusko-ukrajinského konfliktu dochází k novému  geopolitickému  utváření světa,  přestává být pro ČR bezpečnostní hrozbou RF, naopak  tuto roli převzaly USA.

     Pohádky Ovčí babičky  každodenně vysílané z Kavčích hor z úst  ministrů vlády, politologů, finančních odborníků  a dalších  mediálně  „prověřených“ a na správné straně stojících  odborníků,  mající vytvářet pozitivní obraz o stavu a dalším  vývoji  české společnosti  se u stále větší části veřejnosti nejen míjí účinkem, ale naopak  sílí  konstatování , že lépe již bylo!

 Koneckonců kdo by podezíral ze sdílení poplašných zpráv japonskou finanční skupinu Nomura Holdings, podle které hrozí ČR v příštím roce měnová krize a dle které měnovou krizi  zažily státy  jako jsou Srí Lanka či Pákistán!  Zdá se, že skutečně Česká republika míří mílovými kroky na Západ!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama