Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.11.2022 15:45:00

Nová podoba věznice

Nová podoba věznice

Komentář na facebookovém profilu k postupující realizaci rekontrukce bývalé věznice v Uherském Hradišti

 Jako Hradišťáci jsme rádi, že stát pokračuje v krocích, které vedou k rekonstrukci bývalé věznice a její přeměny v sídlo justičních orgánů i muzea totality. Majitel objektu, Úřad pro zastupování města ve věcech majetkových, uzavřel dříve vypsanou architektonicko-urbanistickou soutěž, ze které vzešel vítězný návrh z pera pražských architektů. Všechny detaily se můžete dozvědět ZDE.

Co na novou podobu „věznice“ říkáte?

Jsem zvědavý na všechny detaily, které se týkají proměny tohoto historického objektu. Chci věřit tomu, že již v úvodní studii se architekti dobře vypořádali nejen s estetickou stránkou, ale také všemi dalšími důležitými aspekty, jako je dopravní napojení, dostatečné parkování, racionální ekonomika spojená s investcí, ale také provoz areálu, i zečlenění tohoto nového „uzlu“ do celého širšího centra našeho města.

Se všemi soutěžními návrhy se budeme moci předběžně seznámit v pátek 9. prosince 2022 od 16 hodin, kdy by měla proběhnout v Redutě vernisáž výstavy, na které budou prezentovány všechny návrhy architektů. Budeme rádi za všechny vaše reakce a komentáře.

Mimochodem, stojí za povšimnutí to, že návrh architektů, kteří řešili rekonstrukci bývalé věznice, počítá s tím, že dojde k zásadní proměně uherskohradišťského autobusového nádraží. Jen je velká škoda, že se o této změně zatím tak nějak takticky mlčí. Proč? Neměla by se na toto téma vést vážná debata mezi odborníky, občany našeho města i širokou veřejností? Obzvláště, když se tato věc už váženě „propisuje“ do dalších architektonických studií?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama