MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2022 10:36:00

Máme tady děti, rodiče, přátele. Vládo, netahej nás do války

Máme tady děti, rodiče, přátele. Vládo, netahej nás do války

Komentář na facebookovém profilu k rétorice vlády Petra Fialy stran války na Ukrajině.

 Zdravím všechny,

poté, co naše militantní ministryně války, ve svém emotivním úletu po incidentu s raketou zbloudilou na území Polska, již málem zahájila třetí světovou válku, následně “uklidní“ občany tím, že už málem připravujeme mobilizaci.

To už se všichni zbláznili?

Vláda trapně odvádí pozornost od vnitřních problémů, kdy není schopná řešit situaci občanů a firem z hlediska cen energií, potravin, vysoké inflace. Potom přichází na scénu strašení válkou, kdy několik dní po napadení Ukrajiny Ruskou federací náš premiér a všichni ministři začali tvrdit a stále opakovali " jsme ve válce ".

Řekněte to na rovinu, chcete opravdu válčit?

Pokud ano, tak jděte sami, ale netahejte do toho celý národ. Máme tady děti, rodiče, přátele.

Proboha vezměte rozum do hrsti.

Dostaňte politiky k jednacímu stolu.

Přes výzvu parlamentu, jste se o to jako vláda vůbec nepokusili.

A to předsedáte EU.

Já třetí světovou válku rozhodně nechci stejně jako většina lidí na světě!

Blížící se adventní období, které nám nyní narušil náčelník generálního štábu a militantní ministryně války. Náčelník generálního štábu nás "uklidnil "tím, že nechce nic přivolávat, ale kdyby, tak v tom lítáme naplno od prvního okamžiku.

Skvělé!

Zelenskyj se přitom za prokázaný dopad UK raket na polské území dodnes ani neomluvil. Dámy Pekarová, Němcová včele s Černochovou dokonce zvažovaly útok NATO na RF.

Poslední veteráni druhé světové války, stejně tak celá jejich generace si musí klepat na čelo a ta většina, co tu již nejsou mezi námi, se v hrobech obracejí.

Válka nikdy nesmí být prioritou při řešení diplomatických problémů a konfliktů. Tato "chyba", a to si musíme přiznat, předcházela i před zahájením agrese RF na Ukrajině.

Kvůli všem těmto špatným politickým rozhodnutím se naše země ale i EU řítí do dalších obřích problémů.

Co po nás ještě chcete:

Rekordní inflace si bere veškeré úspory lidí.

O důchodu si může mladá generace nechat zdát.

Jaká je jejich budoucnost?

Budou umírat ve vyšším věku v práci s dluhy za hypotéky, které převedou na své potomky?

A vláda ČR místo jakéhokoli pokusu o mírové ujednání jen chrastí zbraněmi a chvástá se, co nejhlasitěji, jak budeme bojovat za pravdu, svobodu a demokracii. Ti chytří se řadu let připravují na obranu své země, cvičí své vojáky, doplňují početní stavy armády, pořizují moderní zbraně vhodné pro svou obranu.

Co děláme my?

Chováme se útočně, jsme hlasití v kritice pravděpodobného nepřítele, pořizujeme útočné zbraně a veřejně připouštíme možnost světového konfliktu.

Proč co nejrychleji nedoplňujeme protiraketovou obranu, proč neřešíme urychleně protivzdušnou obranu doplněním současných stíhacích letounů JAS Gripen, se kterými jsme spokojeni, naši piloti s nimi umí létat a plní svůj úkol na jedničku a místo toho řešíme nákup útočných universálních letadel F-35 po roce 2030. Přitom tvrdíte, že konflikt už klepe na dveře? Sázka na obranu je potřebná a všichni ji podpoří, ale vládou plánované nákupy vše staví do jiného světla.

Ti chytří a zodpovědní se připravují a nepředvádí se řečněním z tribun a v médiích. Pokud jsou připraveni, mohou občany oprávněně uklidňovat, a ne dělat pravý opak a vnášet paniku. Pokud nejsme připraveni, tak na tom racionálně zapracujme a nechovejme se jako ukřičené pavlačové drbny.

Moc prosím uklidněte emoce a schlaďte hlavy.

Třetí světovou válku nikdo NECHCE!

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama