Ondřej Profant

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2022 18:11:00

Dnes jsem v Praze předsedal setkání CIO. Rakušané - moc pěkné

Dnes jsem v Praze předsedal setkání CIO. Rakušané - moc pěkné

Komentář na facebookovém profilu k je jednání CIO evropských zemí a Evropské komise.

 Víc mezinárodní spolupráce ohledně digitálních řešení v rámci EU!

Dnes jsem v Praze předsedal setkání CIO evropských zemí a Evropské komise. Řešili jsme mnoho věcí od open source přes eid až po monitorování a vykazování (z čehož vzniká například DESI index).

CIO je zkratka pro Chief Information Officer, většinou se jedná o ředitele digitalizační agentury. Pravidelně se scházíme jednou za půl roku v zemi, která předsedá EU.

Mám velkou radost, že se otevřeně začínáme bavit o sdílení celých řešení, podpoře open source software a co nám v těchto iniciativách brání. Rakušané zase odprezentovali jejich nové občanky a řidičáky v mobilu. Jejich řešení bylo moc pěkné! Irové zas otevřeli téma komunikace se zeměmi mimo EU a uznávání jejich řešení.

Jsem rád, že celé setkání probíhalo ve velmi přátelském leč pracovním duchu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama