Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2022 11:51:00

Nepoctiví se opět zaradovali a poctivým jsme plivli do tváře

Nepoctiví se opět zaradovali a poctivým jsme plivli do tváře

Projev na 46. schůzi Poslanecké sněmovny 25. listopadu 2022 k vládnímu návrhu zrušení evidence tržeb

 Dobrý den, kolegyně a kolegové,

já bych chtěla prostřednictvím vás, pana předsedajícího, vystoupit ke svému předřečníkovi panu ministrovi Stanjurovi, který prohlásil, že EET ruší, aby se z čestných podnikatelů nestali prosím sprostí podezřelí.

Já bych se proti tomu chtěla ohradit, protože pod vaší taktovkou, pane ministře, vy totiž poctivé podnikatele podrazíte tím, že rušíte EET a jeho rušením opět umožníte rozjetí šedé ekonomiky a ještě více těm pár nepoctivým být ještě více nepoctiví. Protože opět se rozjíždí otázky, které tady už na začátku devadesátek byly. Chcete to s fakturou nebo to chcete bez faktury? A mně se zdá, že nepoctiví se opět zaradovali a poctivým jsme plivli do tváře, protože měli vynaložené náklady.

Všechno fungovalo. Vidíte, že většina občanů je s tím spokojená. Mají to státy, které jsou na mnohem nižší úrovni než my. A my to budeme rušit. My se nepůjdeme poučovat z těchto záležitostí. A je to zábavné, protože vy hledáte peníze, kterými chcete financovat naše potřebné. A přitom peníze, které byste měl v pokladně, vyhazujete z okna.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama